Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

FABIA Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις


Ασφάλεια

Άλλες λειτουργίες ασφαλείας

Η ŠKODA FABIA προσφέρει ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Εκτός από τα παραπάνω συστήματα ασφαλείας διατίθενται για την FABIA τα παρακάτω χαρακτηριστικά στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό:

› Το EDL ενισχύει την επιτάχυνση ή την ανηφορική οδήγηση σε περίπτωση χαμηλής πρόσφυσης σε έναν από τους τροχούς.

› Το XDS+ βοηθά το αυτοκίνητο να διατηρήσει την πρόσφυση του σε απότομες στροφές. Για παράδειγμα σε μια δεξιά στροφή που το αυτοκίνητο ξεκινάει να γλιστράει, πρειορίζει τον δεξιό τροχό και δίνει ροπή στον αριστερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.

› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.

› Το MSR εξουδετερώνει το κλείδωμα των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.

› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.

› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.

› Ο ηλεκτρονικός ανιχνευτής πίεσης ελαστικών ενημερώνει τον οδηγό για την πίεση των ελαστικών οποιαδήποτε στιγμή.

› Ο προαιρετικός έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα Ηill Hold Assist βοηθά τους οδηγούς στην ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε μοιρών ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.

› Τα φώτα φρένων αναβοσβήνουν σε περίπτωση έκτακτου ή απότομου φρεναρίσματος μειώνοντας το ρίσκο σύγκρουσης με το όχημα που ακολουθεί.