«Χρυσό Τιμόνι 2017» για το ŠKODA KAROQ

13. listopadu 2017
Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας για το ŠKODA KAROQ

​• Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας για το ŠKODA KAROQ

• Το ŠKODA KAROQ αναδεικνύεται πρώτο στην κατηγορία των «μικρών SUV»

• Η βράβευσή του αποτέλεσμα ψηφοφορίας αναγνωστών και δοκιμών σε πίστα από ειδικούς

​Tο νέο ŠKODA KAROQ κατέκτησε το «Χρυσό Τιμόνι 2017» (στα Γερμανικά: Das Goldene Lenkrad 2017), ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία! Πρόκειται για το βραβείο που απονέμουν από κοινού, κάθε χρόνο, το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild» και η εφημερίδα «Bild am Sonntag». Η σπουδαιότητα του βραβείου έγκειται στο ότι τα μοντέλα-νικητές για κάθε κατηγορία αναδεικνύονται μέσα από μία απαιτητική και συμμετοχική διαδικασία: πρώτα, αναγνώστες από 20 ευρωπαϊκές χώρες τα επιλέγουν μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας και στη συνέχεια, μία επιτροπή από ειδικούς, υποβάλλει τα μοντέλα σε μια σειρά απαιτητικών δοκιμασιών, πριν καταλήξει στους νικητές.

Την εφετινή χρονιά, διαγωνίστηκαν συνολικά 42 μοντέλα, χωρισμένα στις παρακάτω κατηγορίες: μικρά και compact, μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία-πολυτελή και τέλος σπορ μοντέλα. Το ŠKODA KAROQ διαγωνίστηκε στην πιο πολυπληθή κατηγορία, αυτή των «μικρών SUV», στην οποία συμμετείχαν δώδεκα αυτοκίνητα.

Αρχικά, οι αναγνώστες των «Auto Bild», «Bild am Sonntag» και των «αδερφών» εκδόσεών τους σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισαν για τα τέσσερα αγαπημένα τους σε κάθε κατηγορία. Ακολούθησαν απαιτητικές δοκιμασίες στο Μπαλόκο (Balocco) της Βόρειας Ιταλίας, όπου οι φιναλίστ αξιολογήθηκαν από μια κριτική επιτροπή 53 ειδικών, ανάμεσά τους οδηγοί αγώνων, μηχανικοί, σχεδιαστές, επώνυμοι και φυσικά δημοσιογράφοι από κορυφαία ευρωπαϊκά περιοδικά αυτοκινήτου.

Το ŠKODA KAROQ εντυπωσίασε τους κριτές με την άνεση που προσφέρει, τους τεράστιους χώρους, τις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με την τελευταία γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, τα οποία ελέγχονται μέσα από την υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν εξίσου από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος προγραμματίζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού, τη δυνατότητα που έχουν οδηγός και επιβάτες να είναι “μόνιμα online”, ενώ φυσικά δεν έμειναν ασυγκίνητοι από τα κινητήρια συστήματα και την οδική συμπεριφορά του μοντέλου στο δρόμο.

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κρίστιαν Στρούμπε (Christian Strube), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη της ŠKODA AUTO, που δήλωσε σχετικά: «το βραβείο αυτό είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η ŠKODA προσφέρει το καλύτερο συνολικά πακέτο στην κατηγορία».

Πιο Πρόσφατα Νέα