Καθαρή αυτοκίνηση - Ξεκάθαρη επιλογή

Η Škoda με τη γνωστή οικολογική και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, κάνει την επιλογή σας να μοιάζει ξεκάθαρη, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει αυτοκίνητα φιλικότερα προς το περιβάλλον αλλά και ασύγκριτα οικονομικά. Γνωρίστε τα σύγχρονα, eco – friendly μοντέλα Scala, Κamiq και Octavia με τεχνολογία G-TEC και κινητήρα φυσικού αερίου, ο οποίος εξασφαλίζει σημαντικά μειωμένο κόστος μετακίνησης και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Όταν η αυτοκίνηση είναι καθαρή, η επιλογή είναι ξεκάθαρη!

Kamiq G-TEC

To Kamiq G-TEC είναι εδώ για να σας καταπλήξει με τον ασυναγώνιστο σχεδιασμό του, την αξεπέραστη εμπειρία οδήγησης που προσφέρει αλλά και με την τεχνολογία του. Διατίθεται με τρικύλινδρο, turbo κινητήρα 1.0lt ΤSI, με απόδοση 90 ίππων και 160 Νm ροπής που συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Διαθέτει δεξαμενές CNG από χάλυβα, με χωρητικότητα 13,8 κιλά και αυτονομία περίπου 410 χιλιόμετρα, ενώ στην περίπτωση που το καύσιμο εξαντληθεί θα αλλάξει αυτόματα στη λειτουργία βενζίνης όπου η δεξαμενή των 9 λίτρων θα προσφέρει επιπλέον αυτονομία 220 χιλιομέτρων.

Με την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση που εξασφαλίζει σημαντικά μειωμένο κόστος μετακίνησης και τον οικολογικό του χαρακτήρα λόγω των χαμηλών εκπομπών CO2, αποτελεί την έξυπνη επιλογή στην καθαρή αυτοκίνηση.

Scala G-TEC

Ανακαλύψτε το Scala G-TEC και ξεκινήστε το πιο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής σας. Xάρη στην απίστευτη άνεση και ευρυχωρία που προσφέρει, κάθε μετακίνηση είναι μοναδική εμπειρία, ενώ χάρη στον bi fuel κινητήρα του αποτελεί την έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν το στυλ με την οικονομία.

Ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας 1.0lt ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Νm ροπής που συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Λειτουργεί κυρίως με CNG, με αυτονομία περίπου 410 χιλιόμετρα, ενώ στην περίπτωση που το καύσιμο εξαντληθεί θα αλλάξει αυτόματα στη λειτουργία βενζίνης όπου η δεξαμενή των 9 λίτρων θα προσφέρει επιπλέον αυτονομία 220 χιλιομέτρων.

Οctavia G-TEC

H νέα Octavia G-TEC συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία, τους κορυφαίους χώρους και το στιλ, με κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου G-TEC 1.5 TGI / 96 kW / 130 PS, παρουσιάζοντας μία έκδοση φιλική στο περιβάλλον.

Σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα, οι εκπομπές CO2 που παράγονται από ένα αυτοκίνητο που κινείται με CNG είναι σημαντικά χαμηλότερες. Κατά τη διάρκεια της καύσης, υπάρχει επίσης πολύ λιγότερο οξείδιο του αζώτου (NOx) και καθόλου μάζα σωματιδίων που εξαλείφει την ανάγκη για φίλτρο σωματιδίων. Συνεπώς, η ŠKODA OCTAVIA συμμορφώνεται με αυτό που αυτή τη στιγμή είναι το πιο αυστηρό πρότυπο εκπομπών καυσαερίων, το EU 6 AP, και προσφέρει μια οικολογική εναλλακτική στα συμβατικά καύσιμα.

Το CNG αποθηκεύεται σε τρία ρεζερβουάρ κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και κάτω από τα πίσω καθίσματα. Μια νέα μέθοδος στερέωσης ρεζερβουάρ έχει αναπτυχθεί για αυτή τη νέα γενιά του Octavia G-TEC για να εξασφαλιστεί ότι αυτό θα είναι ακόμη πιο ασφαλές σε περίπτωση ατυχήματος και ότι θα παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία λειτουργίας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα τρία ρεζερβουάρ CNG έχουν χωρητικότητα 17,33 kg καυσίμου (114,5 l), ενώ το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι 9 λίτρων.