Καθαρή αυτοκίνηση - Ξεκάθαρη επιλογή

Η Škoda με τη γνωστή οικολογική και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, κάνει την επιλογή σας να μοιάζει ξεκάθαρη, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει αυτοκίνητα φιλικότερα προς το περιβάλλον αλλά και ασύγκριτα οικονομικά. Γνωρίστε τα σύγχρονα, eco – friendly μοντέλα Octavia με τεχνολογία G-TEC και κινητήρα φυσικού αερίου, ο οποίος εξασφαλίζει σημαντικά μειωμένο κόστος μετακίνησης και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Όταν η αυτοκίνηση είναι καθαρή, η επιλογή είναι ξεκάθαρη!

Οctavia G-TEC

H νέα Octavia G-TEC συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία, τους κορυφαίους χώρους και το στιλ, με κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου G-TEC 1.5 TGI / 96 kW / 130 PS, παρουσιάζοντας μία έκδοση φιλική στο περιβάλλον.

Σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα, οι εκπομπές CO2 που παράγονται από ένα αυτοκίνητο που κινείται με CNG είναι σημαντικά χαμηλότερες. Κατά τη διάρκεια της καύσης, υπάρχει επίσης πολύ λιγότερο οξείδιο του αζώτου (NOx) και καθόλου μάζα σωματιδίων που εξαλείφει την ανάγκη για φίλτρο σωματιδίων. Συνεπώς, η Škoda Octavia συμμορφώνεται με αυτό που αυτή τη στιγμή είναι το πιο αυστηρό πρότυπο εκπομπών καυσαερίων, το EU 6 AP, και προσφέρει μια οικολογική εναλλακτική στα συμβατικά καύσιμα.

Το CNG αποθηκεύεται σε τρία ρεζερβουάρ κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και κάτω από τα πίσω καθίσματα. Μια νέα μέθοδος στερέωσης ρεζερβουάρ έχει αναπτυχθεί για αυτή τη νέα γενιά του Octavia G-TEC για να εξασφαλιστεί ότι αυτό θα είναι ακόμη πιο ασφαλές σε περίπτωση ατυχήματος και ότι θα παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία λειτουργίας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα τρία ρεζερβουάρ CNG έχουν χωρητικότητα 17,33 kg καυσίμου (114,5 l), ενώ το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι 9 λίτρων.