ŠKODA E-MOBILITY

Χρησιμοποιούμε ενέργεια σε όλες μας τις δραστηριότητες, αλλά η ενέργεια από μόνη της δεν είναι αρκετή. Αν δεν αξιοποιηθεί σωστά, δεν θα αποδώσει ποτέ στο μέγιστο βαθμό. Αυτό είναι που αποκαλούμε Energy Crafting και αποτελεί την ιστορία του eMobility στη ŠKODA. Έχοντας ως κινητήρια δύναμή μας την εφευρετικότητα, δεν μπορούμε παρά να προχωρήσουμε μπροστά. Δημιουργούμε ένα προσιτό οικοσύστημα eMobility που σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό που έχει σημασία — στην επαναφόρτιση της ζωής με θετική ενέργεια και μοναδικές εμπειρίες.

ΦΟΡΤΙΣΗ

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος θα έπρεπε να μοιάζει φυσιολογική διαδικασία όπως η φόρτιση ενός smartphone.

ΜΟΝΤΕΛΑ

Η επανάσταση του eMobility έφτασε και επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον που βασίζεται στη βιώσιμη ενέργεια. Μέχρι τα τέλη του 2022 το πορτφόλιο της ŠKODA θα περιλαμβάνει 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες — έξι από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, παράλληλα με τα 4 υβριδικά. Ας δούμε πιο λεπτομερώς τι θα έρθει σύντομα.

ŠKODA VISION E

Με το VISION E η ŠKODA προσφέρει μια ματιά στο μέλλον της εξατομικευμένης κινητικότητας  της εταιρείας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα ŠKODA θα διαθέτουν εξελιγμένη τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου με τη μέγιστη δυνατή ενεργειακή πυκνότητα, ενώ η ασφάλεια θα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κατά την εξέλιξή τους. Το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταριών εγγυάται ιδανική απόδοση για χιλιάδες κύκλους φόρτισης.

Οι μπαταρίες θα καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ŠKODA;

Στα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (PHEV) και στα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV), οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες ώστε να μεγιστοποιείται ο χώρος αποθήκευσης. Οι μπαταρίες PHEV θα καταλαμβάνουν τον χώρο που κανονικά καλύπτεται από το ρεζερβουάρ καυσίμου σε ένα αυτοκίνητο που διαθέτει μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), αφήνοντας τον ίδιο χώρο αποθήκευσης όπως πριν. Για τα BEV τα νέα είναι ακόμα καλύτερα. Στα μοντέλα BEV η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο, επιτρέποντας το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου να μετατραπεί σε έναν δεύτερο χώρο αποσκευών πρόσθετα στον κανονικό πίσω χώρο αποθήκευσης.

Μπορούν να ανακυκλωθούν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων;

Η ανακύκλωση μπαταριών είναι ένα κρίσιμο σημείο για τη βιομηχανία μας. Ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να ανακυκλωθούν, το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Καθώς το eMobility εξαπλώνεται, η παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου θα αυξηθεί, αυξάνοντας τη ζήτηση σε πρώτες ύλες και τον αριθμό των μπαταριών που πλησιάζουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους. Αυτά θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη οικονομικότερων και πιο αποτελεσματικών μεθόδων ανακύκλωσης.

Ποιες επιλογές υπάρχουν για την επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών;

Ακόμα και όταν μια μπαταρία φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής της μέσα στο αυτοκίνητο, η ανακύκλωση δεν αποτελεί τη μόνη επιλογή. Αυτές οι μπαταρίες μπορούν να μετατραπούν σε συσκευές αποθήκευσης ενέργειας και έτσι η συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται κατά πολλά έτη. Με άλλα λόγια, θα δίνουμε στις μπαταρίες μας μια δεύτερη ζωή.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Είστε έτοιμοι για περισσότερες λεπτομέρειες; Μάθετε περισσότερα για το μέλλον της κινητικότητας στο ŠKODA Storyboard.

Το μέλλον του eMobility

Η ηλεκτροκίνηση είναι κάθε άλλο παρά καινούργια. Θα εκπλαγείτε πόσο παλιά είναι. Ωστόσο κοιτώντας μπροστά, το μέλλον της επιφυλάσσεται ιδιαίτερα συναρπαστικό!

Δείτε περισσότερα

Πώς λειτουργεί ένας ηλεκτροκινητήρας;

Ποια είναι η αρχή λειτουργίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Ως προς τι διαφέρει η συμπεριφορά τους συγκριτικά με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Πόσο αξιόπιστα είναι; Οι ειδικοί της ŠKODA έχουν ξεκάθαρες και κατανοητές απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματά σας.

Δείτε περισσότερα

Πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης

Αυτόνομη οδήγηση. Δύο λέξεις συνώνυμες με το μέλλον των μεταφορών και της μηχανοκίνησης. Αλλά τι ακριβώς σημαίνουν;

Δείτε περισσότερα