Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνατε

ŠKODA KODIAQ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις


Ασφάλεια

Περιοριστής Ταχύτητας

Μπορείτε να θέσετε ένα ανώτατο όριο ταχύτητας από 30 έως 210 km/h. Σε αντίθεση με το cruise control που διατηρεί σταθερή ταχύτητα, ο περιοριστής επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει αρκεί να είναι μες στο όριο που έχει θέσει. Για λόγους ασφαλείας, αυτός ο περιορισμός απενεργοποιείται προσωρινά σε περίπτωση ιδιαίτερα απότομης επιτάχυνσης.

Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το ŠKODA KODIAQ προσφέρει ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας που περιγράφηκαν ήδη, διατίθενται οι εξής λειτουργίες ως βασικός εξοπλισμός ή προαιρετικός εξοπλισμός για το KODIAQ:


Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.

› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.

› Το MSR εξουδετερώνει την ενέργεια κλειδώματος των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.

› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.

› Το EDL λειτουργεί ως ένας κατανεμητής ροπής όταν οι τροχοί παρουσιάζουν ανάγκη, πχ. σε απώλεια πρόσφυσης. Συνδυάζεται με την τετρακίνηση.

› Το XDS+ βοηθά το αυτοκίνητο να διατηρήσει την πρόσφυση του σε απότομες στροφές. Για παράδειγμα σε μια δεξιά στροφή που το αυτοκίνητο ξεκινάει να γλιστράει, πρειορίζει τον δεξιό τροχό και δίνει ροπή στον αριστερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.

› Η παρακολούθηση πίεσης ελαστικών διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.

› Ο προαιρετικός έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα Ηill Hold Assist βοηθά τους οδηγούς στην ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε μοιρών ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.

› Τα φώτα φρένων που αναβοσβήνουν μειώνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στο πίσω μέρος, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητοδρόμους ή κατά το απότομο φρενάρισμα μπροστά από ένα απρόσμενο εμπόδιο.

Drive

Τετρακίνηση

Το ŠKODA KODIAQ διατίθεται με την τελευταία γενιά ηλεκτρονικά ελεγχόμενων συμπλεκτών πολλαπλών δίσκων, με υπερσύγχρονη τετρακίνηση, που εγγυάται άριστη πρόσφυση, υψηλή οδηγική ευστάθεια και ασφάλεια ακόμη και εκτός δρόμου.

Η μονάδα ελέγχου υπολογίζει συνεχώς τη βέλτιστη κατανομή ροπής στους δυο άξονες έτσι ώστε να αποτρέπεται η απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου. Σε φυσιολογικές συνθήκες, η περισσότερη ροπή κατευθύνεται στους μπροστινούς τροχούς, εξοικονομώντας έτσι καύσιμο.

Πράσινες τεχνολογίες

Λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων

Το ACT σημαίνει ότι απενεργοποιουνται προσωρινα οι 2 μεσαίοι κύλινδροι για εξοικονόμηση καυσίμου. Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται καθόλου αισθητή από τον οδηγό και δεν επηρεάζει την ομαλότητα της λειτουργίας του κινητήρα. Αναλόγως και τον τρόπο οδήγησής σας η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί περισσότερο και από 0.5 l/100km.

Σύστημα Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, ο κινητήρας λειτουργεί άσκοπα, καταναλώνοντας καύσιμο και εκπέμποντας ρύπους. Γι' αυτό το σύστημα Start/Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Όταν ο οδηγός ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο μετά από μία συγκεκριμένη περίοδο οδήγησης, επιλέξει τη νεκρά στο κιβώτιο και αφήσει το πεντάλ του συμπλέκτη, ο κινητήρας τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας. Μόλις ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του συμπλέκτη για να επιλέξει ταχύτητα στο κιβώτιο, ο κινητήρας τίθεται αυτόματα σε λειτουργία.

Σύστημα Start-Stop
Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας Πέδησης

Τι συμβαίνει στην διάρκεια ανάκτησης ενέργειας; Μέρος της κινητικής ενέργειας μετατρέπεται σε ηλεκτρική, η οποία αποθηκεύεται στην μπαταρία ή χρησιμοποιείται για την λειτουργία ηλεκτρικών συστημάτων. Αυτή η διαδικασία εξοικονομεί το καύσιμο που θα χρησιμοποιούνταν για αυτό τον σκοπό.

Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας Πέδησης
Λειτουργία Eco (Επιλογή λειτουργίας οδήγησης)

Μια από τις λειτουργίες που προσφέρονται από το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης είναι το Eco – μια λειτουργία για περιβαλλοντικά ευσυνείδητους οδηγούς που έχουν ως προτεραιότητα την οικονομική οδήγηση. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας Eco είναι η λειτουργία coasting στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Η λειτουργία coasting χρησιμοποιείται όταν οδηγείτε χωρίς το πόδι σας στο πεντάλ γκαζιού.

Υπόδειξη ιδανικής αλλαγής σχέσεων

Η σωστή επιλογή στην σχέση μετάδοσης εξοικονομεί καύσιμο και βελτιώνει την οδηγική άνεση. Η ένδειξη ιδανικής αλλαγής σχέσης απεικονίζεται στην οθόνη του πίνακα οργάνων. Το σύμβολο στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης δείχνει την επιλεγμένη σχέση ή υποδεικνύει το «κατέβασμα» ή το «ανέβασμα» σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων.