Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνατε

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ FABIA

Διαστάσεις


Ασφάλεια

Άλλες λειτουργίες ασφαλείας

Η ŠKODA FABIA προσφέρει ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Το hatchback απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές Euro NCAP το 2014 για τα υποδειγματικά χαρακτηριστικά ασφάλειας που διαθέτει. Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας που περιγράφηκαν εν συντομία παραπάνω, διατίθενται οι εξής λειτουργίες ως βασικός ή προαιρετικός εξοπλισμός στην FABIA:

› Το EDL ενισχύει την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφόρα, όταν εντοπιστεί χαμηλή τριβή κάτω από έναν κινητήριο τροχό.

› Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.

› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.

› Το MSR αντισταθμίζει τη διαδικασία μπλοκαρίσματος των κινητήριων τροχών, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει πάνω σε λεία επιφάνεια.

› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Έτσι μπορεί να μειωθεί σημαντικά η απαιτούμενη απόσταση φρεναρίσματος.

› Το ASR διασφαλίζει την ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες. Η Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.

› Ο έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα (Hill-Hold Control) βοηθά τους οδηγούς στην ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε τοις εκατό ή μεγαλύτερες και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει. Αυτό το σύστημα αποτελεί βασικό εξοπλισμό για αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο DSG και είναι προαιρετικό για τις άλλες εκδόσεις.

› Σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, τα φώτα φρένων αναβοσβήνουν και μειώνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στο πίσω μέρος, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητόδρομους ή σε περίπτωση που εμφανιστεί μπροστά σας ένα απρόσμενο εμπόδιο.