Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.
Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνετε

Scala Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις αυτοκινήτου

Ασφάλεια

Άλλες λειτουργίες ασφαλείας

Το Škoda Scala προσφέρει ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό:
› Σημεία αγκύρωσης Isofix και Top Tether για τη στερέωση ενός παιδικού καθίσματος στα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς. Isofix διατίθεται επίσης για το μπροστινό κάθισμα.
› Η Υποβοήθηση Προστασίας Μπροστινών Επιβατών ασφαλίζει τον χώρο γύρω από τον οδηγό και τον συνοδηγό σε περίπτωση σύγκρουσης, σφίγγοντας τις ζώνες ασφαλείας και κλείνοντας σχεδόν πλήρως τα πλαϊνά ηλεκτρικά παράθυρα.
› Μετά από μια σύγκρουση, το Φρένο Πολλαπλών Συγκρούσεων αποτρέπει την περαιτέρω ανεξέλεγκτη κίνηση του οχήματος, ενεργοποιώντας τα φρένα και μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πολλαπλών συγκρούσεων.
› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το EDL βοηθά κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφόρα με χαμηλή πρόσφυση ενός από τους κινητήριους τροχούς.
› Το MSR εξουδετερώνει την ενέργεια κλειδώματος των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.
› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.
› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPM+ διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.
› Ο προαιρετικός έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα (hill-hold control) βοηθά τους οδηγούς στην ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε τοις εκατό ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.
› Τα παλλόμενα φώτα φρένων μειώνουν τον κίνδυνο οπίσθιας σύγκρουσης, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητοδρόμους ή κατά το απότομο φρενάρισμα μπροστά από ένα απρόσμενο εμπόδιο.