Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνετε

KAMIQ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διαστάσεις αυτοκινήτου

 

Ασφάλεια

Λειτουργίες ασφαλείας

Το ŠKODA KAMIQ προσφέρει ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό:

› Σημεία αγκύρωσης Isofix και Top tether για τη στερέωση ενός παιδικού καθίσματος στα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς. Isofix διατίθεται επίσης για το μπροστινό κάθισμα.

› Σε αντίθεση με τον έλεγχο πορείας (Cruise Control) που διατηρεί μια ορισμένη ταχύτητα, ο περιορισμός ταχύτητας επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί έως μια οποιαδήποτε ταχύτητα, αλλά όχι πάνω από αυτή, την προκαθορισμένη τιμή.
› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το EDL βοηθά κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφόρα με χαμηλή πρόσφυση ενός από τους κινητήριους τροχούς.
› Το MSR εξουδετερώνει την ενέργεια κλειδώματος των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.
› Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.

› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.

› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPM+ διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.
› Ο προαιρετικός έλεγχος συγκράτησης σε ανηφόρα (hill-hold control) βοηθά τους οδηγούς στην ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε τοις εκατό ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.
› Τα αναλάμποντα φώτα φρένων μειώνουν τον κίνδυνο οπίσθιας σύγκρουσης, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητοδρόμους ή κατά το απότομο φρενάρισμα μπροστά από ένα απρόσμενο εμπόδιο.

Ρεζέρβα

Το στάνταρ κιτ επισκευής ελαστικών μπορεί να αντικατασταθεί προαιρετικά με:

Προσωρινή ρεζέρβα (6J × 16" ET 35, ελαστικό 205/60 R16) για τροχούς 16", 17" και 18".

Ρεζέρβα έκτακτης ανάγκης (3,5J × 18" ET 38, ελαστικό 125/70 R18) για χρήση με το ηχοσύστημα ŠKODA.

Ρεζέρβα
Ρεζέρβα

Πράσινες τεχνολογίες

Σύστημα Start-Stop

Η ιδέα του συστήματος Start-Stop είναι η απενεργοποίηση του κινητήρα κάθε φορά που δεν υπάρχει ανάγκη να λειτουργεί, μια ιδιαίτερα πρακτική λειτουργία σε αστικό περιβάλλον, όπου μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα Start-Stop ενεργοποιείται αυτόματα μετά την εκκίνηση του κινητήρα και μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα οποιαδήποτε στιγμή.

Σύστημα Start-Stop
Ανάκτηση ενέργειας πέδησης

Τι συμβαίνει όταν ανακτάται ενέργεια; Κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε αξιοποιήσιμη ηλεκτρική ενέργεια, που αποθηκεύεται στην μπαταρία ή χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά συστήματα. Κατά την πέδηση του κινητήρα, ο εναλλάκτης παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια στις συσκευές και φορτίζει την μπαταρία. Αυτό εξοικονομεί καύσιμο που διαφορετικά θα χρησιμοποιούταν για αυτές τις εργασίες.

Ανάκτηση ενέργειας πέδησης
Λειτουργία Eco (Επιλογή λειτουργίας οδήγησης)

Μια από τις λειτουργίες που προσφέρονται από το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης είναι το Eco – μια λειτουργία για περιβαλλοντικά ευσυνείδητους οδηγούς που έχουν ως προτεραιότητα την οικονομική οδήγηση. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας Eco είναι η λειτουργία coasting στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Η λειτουργία coasting χρησιμοποιείται όταν οδηγείτε χωρίς το πόδι σας στο πεντάλ γκαζιού.

Σύσταση ταχύτητας

Η σωστή επιλογή σχέσης κιβωτίου μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμο και να αυξήσει την οδηγική άνεση. Χαμηλότερες στροφές κινητήρα ισοδυναμούν με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και πιο ήσυχη λειτουργία του κινητήρα. Τα σύμβολα στην πάνω δεξιά εικόνα της οθόνης είτε επιβεβαιώνουν ότι η τρέχουσα σχέση κιβωτίου είναι σωστή ή συνιστούν ανέβασμα ή κατέβασμα σχέσης κιβωτίου.