Έχουμε ιστορία να χτίζουμε το μέλλον

Από το 1895, τα χρόνια των πρωτοπόρων της αυτοκινητοβιομηχανίας, η μάρκα Škoda παρακολουθεί τις τεχνολογίες αιχμής και τις καινοτομίες. Η χαρά της κινητικότητας και όλα όσα σχετίζονται με αυτή αρχικά βρήκαν την τεχνολογική έκφρασή τους στα ποδήλατα, στη συνέχεια στις μοτοσικλέτες και στο τέλος στα αυτοκίνητα. Μοντέλα που ήταν πάντα μπροστά από τον καιρό τους. Είναι η αφοσίωσή μας στην εναρμόνιση της σχεδίασης, της λειτουργικότητας και της καινοτομίας που οδηγεί την εφευρετικότητά μας τόσα χρόνια.

Η ιστορία της Škoda Auto

Εξερευνήστε τη διάσημη ιστορία της Škoda. Τα εικονικά αυτοκίνητα, οι σχεδιαστές τους, ορόσημα, νίκες σε μηχανοκίνητα αθλήματα και τεχνολογικές καινοτομίες - όλα αυτά και περισσότερα διαμόρφωσαν τη λαμπρή ιστορία της εταιρείας. Μάθετε τα πάντα για αυτό από τρέχοντα και προηγούμενα άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο.

Μια μοναδική ιστορία

Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις αναμνήσεις της Škoda, ξεκινώντας από την ίδρυση της εταιρείας το 1895 μέχρι τη σημερινή μέρα, και εξερευνήστε την πλούσια κληρονομιά της, που ξεχειλίζει από σπουδαία αυτοκίνητα και μοναδικές στιγμές.

Ιδρυτές

Η εμπνευσμένη συνεργασία μεταξύ του Václav Laurin και του Václav Klement και η ίδρυση της κοινοπραξίας τους έθεσε τα θεμέλια για την επιτυχημένη ιστορία της εταιρείας μας.

Γνωρίστε τον Laurin και τον Klement

Η ιστορία της Škoda ξεκίνησε το 1895 με τους ιδρυτές μας, τον Václav Laurin και τον Václav Klement. Εκτός από τα μικρά τους ονόματα και την αγάπη τους για την ποδηλασία, είχαν και ένα ακόμα κοινό: ένα δυνατό πνεύμα εφευρετικότητας.

Πως ξεκίνησαν όλα

Ορόσημα που μας σημάδεψαν

Υπήρξαν ορισμένες στιγμές καμπής στην ύπαρξή μας που μας έδωσαν ώθηση και μας υπαγόρευσαν τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Δείτε τις μαζί μας και στη συνέχεια εξερευνήστε όλα τα μοντέλα που έχουμε δημιουργήσει.

Περισσότερα από 100 χρόνια αγώνων

Από την αρχή της παραγωγής στη Mladá Boleslav το 1895, η εταιρεία χάρισε στον κόσμο πολλούς θρύλους των αγώνων, αξέχαστες νίκες και σπουδαία οχήματα. Δείτε τα σημαντικά ορόσημα στην αγωνιστική ιστορία της Škoda.

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα ιστορικά μοντέλα

Η σύγχρονη ιστορία της Škoda πηγαίνει πίσω στο 1991, όταν ενώθηκε με τον Όμιλο Volkswagen. Εκείνη την εποχή, το πρώτο σύγχρονο μοντέλο, το Favorit, πωλούνταν ήδη, και είχε αρχίσει τη μετάλλαξη της εταιρείας σε έναν επιτυχημένο κατασκευαστή σύγχρονων οχημάτων. Εξερευνήστε αυτό και άλλα μοντέλα που δημιουργήθηκαν μέσα στον χρόνο.

Μουσείο της Škoda

Γνωρίστε την ιστορία της Škoda στο μουσείο μας, όπου θα δείτε τα τελευταία φουτουριστικά πρωτότυπα μαζί με τα εμβληματικά μοντέλα.