Η καρδιά της ηλεκτροκίνησης είναι η μπαταρία υψηλής τάσης. Εδώ θα βρείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για θέματα όπως η συντήρηση μπαταρίας, η διαχείριση φόρτισης και η εγγύηση, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το ηλεκτρικό μοντέλο σας.

Η σωστή συντήρηση σας προσθέτει χιλιόμετρα.

Όπως κάθε τι σε αυτό τον κόσμο, έτσι και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υπόκεινται σε μια φυσική διαδικασία γήρανσης και φθοράς. Η σωστή χρήση μπορεί ωστόσο να συμβάλλει καθοριστικά στη μακροζωία και συνεπώς στη διατήρηση υψηλής ωφέλιμης χωρητικότητας. Για αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές χρήσιμες συμβουλές συντήρησης για την μπαταρία υψηλής τάσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας. Έτσι μπορείτε, να εξασφαλίζετε μακροπρόθεσμα μεγαλύτερη αυτονομία και διατήρηση της μεταπωλητικής αξίας του Škoda σας.

Τρεις χρυσοί κανόνες για περισσότερη αυτονομία.

Η σωστή συντήρηση της μπαταρίας υψηλής τάσης είναι σχετικά εύκολη. Αν τηρείτε τους ακόλουθους τρεις χρυσούς κανόνες, τότε έχετε ήδη κάνει το σημαντικότερο για τη διατήρηση υψηλής αυτονομίας:

  1. Μη φορτίζετε την μπαταρία στις καθημερινές σύντομες διαδρομές πάνω από το 80% κατά μέσο όρο.
  2. Σε ακινησία για πάνω από δώδεκα ώρες, το όχημα θα πρέπει να είναι φορτισμένο μεταξύ 30 και 80%.
  3. Για πλήρη φόρτιση (100%), ρυθμίστε έναν χρονοδιακόπτη φόρτισης στην εφαρμογή διαχείρισης φόρτισης και στη συνέχεια ξεκινήστε αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης φόρτιση.

Διευκολύνετε τον εαυτό σας: με την εφαρμογή διαχείρισης φόρτισης.

Για να είναι το όχημα πάντα βέλτιστα φορτισμένο, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την ευφυή εφαρμογή διαχείρισης φόρτισης του νέου Enyaq. Είτε θέλετε να ορίσετε το μέγιστο όριο φόρτισης μπαταρίας, τα σημεία φόρτισης ή να επιλέξετε ανάμεσα σε άμεση φόρτιση και φόρτιση με χρονοκαθυστέρηση, ο απλός χειρισμός της μέσω του touchpad του συστήματος Infotainment, σας διευκολύνει εξαιρετικά στη βέλτιστη διαχείριση της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Διαφορετικά είδη οδήγησης, διαφορετικά είδη φόρτισης.

Για τη φόρτιση ένας παράγοντας είναι ιδιαίτερα καθοριστικός: Η οδηγική συμπεριφορά σας. Διότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (καθημερινές σύντομες διαδρομές ή παρατεταμένες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο) επιδρά στο βέλτιστο όριο, στη διάρκεια και στην ένταση της φόρτισης.

Επιλέξτε το προφίλ οδήγησης

Ένα είναι σίγουρο: Εγγύηση και κύκλος ζωής.

Ο κύκλος ζωής και η αποδοτικότητα μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου εξαρτώνται και από εξωτερικούς παράγοντες, π.χ. τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο εφαρμογής της εγγύησης και υπό τους εκεί παρατιθέμενους όρους, η Škoda παρέχει στον αγοραστή ενός καινούργιου ηλεκτροκίνητου οχήματος BEV, μια εγγύηση ότι για 8 έτη (ή έως 160.000 χιλιόμετρα, όποιο προκύψει πρώτο) και υπό την προϋπόθεση της σωστής χρήσης, η ωφέλιμη χωρητικότητα της μπαταρίας σας δεν θα πέσει κάτω από το 70%. Αυτό σας παρέχει ασφάλεια για το μέλλον και αποδεικνύει τη σημασία που έχει για εμάς η κινητικότητα του αύριο.

Προστασία μπαταρίας με σύστημα.

Για να αποτρέπονται μη ηθελημένες, επιβλαβείς υπερφορτίσεις ή βαθιές εκφορτίσεις του συστήματος μπαταρίας, έχουμε ενσωματώσει δύο αποθέματα ασφαλείας ως εφεδρικές λύσεις ανάγκης. Με αυτό τον τρόπο, το όχημα διαθέτει απόθεμα ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιήσει σε κρίσιμες περιστάσεις, παρόλο που αυτή δεν είναι η κανονική ωφέλιμη χωρητικότητά του, όμως έτσι διασφαλίζεται ότι δεν θα πάθει ζημιά η μπαταρία υψηλής τάσης.