Με οδηγό το πάθος

Η Škoda έχει μακρά παράδοση σε χορηγίες στον χώρο του αθλητισμού, ειδικά στην ποδηλασία, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το χόκεϊ επί πάγου. Η ιστορία της μάρκας ξεκίνησε ως κατασκευάστρια εταιρία ποδηλάτων και ως εκ τούτου λατρεύει την ποδηλασία: Όχι μόνο παρέχει την υποστήριξή της σε κορυφαίους επαγγελματικούς αγώνες όπως στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (Tour de France) και στον La Vuelta, αλλά επίσης δείχνει το ενδιαφέρον της για ημι-επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες.

Λίγο αφότου ιδρύθηκε η εταιρία, το 1901 γεννήθηκε και η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το 2018 έφερε για τέταρτη χρονιά την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2. Τέλος, αναφορικά με το χόκεϊ επί πάγου κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την «πλέον μακρόχρονη κύρια χορηγία παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ιστορία του αθλητισμού».

Cycling

H πορεία της Škoda μέσα στα χρόνια, είναι συνυφασμένη με το ποδήλατο. Άλλωστε το πρώτο Škoda που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν δίτροχο, μιας και η ιστορία της ξεκινά από την κατασκευή ποδηλάτων 120 χρόνια πριν.

Με την ποδηλασία μέσα στο DNA της, η Škoda είναι σήμερα ο μεγαλύτερος χορηγός του πιο γνωστού ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο, του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας (Tour de France) καθώς και του αγώνα Vuelta a España ενώ υποστηρίζει επίσης επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας, αλλά και οποιονδήποτε απολαμβάνει ενίοτε μια βόλτα με το ποδήλατο.

Το πάθος της μάρκας για την ποδηλασία καταδεικνύεται στην πλατφόρμα We Love Cycling. Ανακαλύψτε το στο online περιοδικό με πρωτότυπες ιστορίες, εντυπωσιακά βίντεο και άρθρα για την ποδηλασία, από όλο τον κόσμο.

Πιο Πρόσφατα Νέα

Škoda Motorsport

Η Škoda είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 1901 και έχει κατακτήσει τίτλους ανά την υφήλιο με διάφορους τύπους οχημάτων. Το 2018 υπήρξε η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία των 117 ετών της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι ομάδες της Škoda όχι μόνο κατέκτησαν ξανά τους τίτλους στην κατηγορία WRC2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αλλά πήραν επίσης την πρωτιά σε 17 εθνικά και πολλά ακόμα περιφερειακά πρωταθλήματα. Περισσότερα από 170 Škoda Fabia R5 πουλήθηκαν σε εισαγωγείς Škoda και σε ομάδες ράλι παγκοσμίως.

Πιο Πρόσφατα Νέα

Ice Hockey

Η Škoda είναι από το 1992 χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χόκεϊ επί Πάγου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF) και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την «πλέον μακρόχρονη κύρια χορηγία παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ιστορία του αθλητισμού». Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου της IIHF αποτελεί το σημαντικότερο ετήσιο χειμερινό αθλητικό γεγονός. Συγκεντρώνει πάνω από 1,2 δισ. τηλεθεατές σε περισσότερες από 160 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.