Για το αγαπημένο σας ŠKODA, μόνο τα κατάλληλα ελαστικά!

Goodyear από €375

Dunlop από €399

Sava από €281

 

Οι τιμές αφορούν σε σετ 4άδας με διάσταση ελαστικού 205/55R16 91V και περιλαμβάνουν τοποθέτηση, τέλος ανακύκλωσης και Φ.Π.Α. 24%

 

Επισκεφθείτε το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών ŠKODA Service και επιλέξτε μέσα από μία ευρεία γκάμα ελαστικών το κατάλληλο για το δικό σας αυτοκίνητο. Γιατί μόνο στη ŠKODA θα επωφεληθείτε από

Δωρεάν εγγύηση ελαστικών 3 ετών

• Δωρεάν τεχνικό έλεγχο στο σύστημα κύλισης και διεύθυνσης του αυτοκινήτου

• Εγγυημένη τοποθέτηση ελαστικών, βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή

Βασικές πληροφορίες για τα ελαστικά

Για ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους

 

Για την επίτευξη των διεθνώς συμφωνηθέντων στόχων για το κλίμα, η ΕΕ αγωνίζεται, μεταξύ άλλων, να μειώσει τις εκπομπές CO2. Η χρήση των κατάλληλων ελαστικών μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 και συνεπώς, να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξή τους. Προκειμένου να σας παρέχει συγκριτικές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, την ασφάλεια και τον θόρυβο κύλισης πριν αγοράσετε ένα ελαστικό, η ΕΕ διαθέτει τη νέα σήμανση ελαστικών. Η νέα ετικέτα ελαστικών της ΕΕ εισήχθη την 1η Μαΐου 2021 με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2020/740.

Τι αλλάζει για εσάς;

Η νέα ετικέτα ελαστικών της ΕΕ σας βοηθά στην επιλογή του κατάλληλου τύπου ελαστικού που σας παρέχουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Η νέα σήμανση ελαστικών επιτρέπει τη σύγκριση των σχετικών πληροφοριών σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, τον εξωτερικό θόρυβο κύλισης, την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και την πρόσφυση σε χιόνι και πάγο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λάβετε μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον απόφαση αναφορικά με την αγορά ελαστικών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Η κατηγορία κατανάλωση καυσίμου των ελαστικών ποικίλλει ανάλογα με την αντίσταση κύλισης μεταξύ των ακόλουθων κατηγοριών: Η κατηγορία "A" περιλαμβάνει τα πιο αποδοτικά ελαστικά που εξοικονομούν περισσότερο καύσιμο, ενώ η κατηγορία "E" τα λιγότερο αποδοτικά ελαστικά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΥΛΙΣΗΣ

Ο εξωτερικός θόρυβος κύλισης των ελαστικών μετράται σε ντεσιμπέλ (dB). Η σήμανση των ελαστικών ταξινομεί τον εξωτερικό θόρυβο κύλισης των ελαστικών σε τρεις κατηγορίες: A (πιο ήσυχα), B και C (πιο θορυβώδες).

ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΣΕ ΥΓΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

Η κατηγορία πρόσφυσης σε υγρό οδόστρωμα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες πέδησης σε βρεγμένες καιρικές συνθήκες και κυμαίνεται από "A" (μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένη άσφαλτο) έως "G" (μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος).

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ

Τα ελαστικά που επισημαίνονται με αυτό το σύμβολο είναι κατάλληλα για χρήση σε ακραίες συνθήκες χιονιού.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΓΟ

Τα ελαστικά που επισημαίνονται με αυτό το σύμβολο είναι σχεδιασμένα για επιφάνειες δρόμων με στρώμα πάγου ή σκληρό στρώμα χιονιού. Η χρήση ελαστικών πάγου σε λιγότερο έντονες καιρικές συνθήκες (π.χ. σε υγρές συνθήκες ή υψηλότερες θερμοκρασίες) μπορεί να οδηγήσει σε μη βέλτιστη απόδοση, ιδιαίτερα σε σχέση με το κράτημα του οχήματος, το χειρισμό του και τη φθορά των ελαστικών.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί σημαντικά με την υιοθέτηση ενός φιλικού προς το περιβάλλον στυλ οδήγησης. Προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση κατανάλωσης καυσίμου και η καλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών και να δίνετε προσοχή στις συγκεκριμένες αποστάσεις φρεναρίσματος, σύμφωνα με την κατηγορία που ανήκει το κάθε ελαστικό.

Η ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Κανονισμός (ΕΕ) 2020/740 για τα ελαστικά

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής