Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.
Kamiq Τεχνικές προδιαγραφές

Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνετε

Διαστάσεις αυτοκινήτου

Εξωτερικές και εσωτερικές διαστάσεις, όγκος χώρου αποσκευών.

Ασφάλεια

Λειτουργίες ασφαλείας

Το Škoda Kamiq βασίζεται αποκλειστικά στην ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας που περιγράφηκαν ήδη, διατίθενται οι εξής λειτουργίες ως βασικός ή προαιρετικός εξοπλισμός:

› Υποδοχές Isofix και Top Tether για τη στερέωση ενός παιδικού καθίσματος στα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς. Isofix διατίθεται επίσης για το μπροστινό κάθισμα.
› Tο Cruise Control διατηρεί μια ορισμένη ταχύτητα, το Speed Limiter επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί με οποιαδήποτε ταχύτητα έως την προκαθορισμένη τιμή, αλλά όχι πάνω από αυτήν.
› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του απότομου φρεναρίσματος ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, το HBA βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.
› Το EBD βελτιστοποιεί αυτόματα την πίεση πέδησης και τη γενική ισοκατανομή της πέδησης και αποτρέπει το μπλοκάρισμα των πίσω τροχών.
› Το MSR εξουδετερώνει την ενέργεια κλειδώματος των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.
› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το EDL βοηθά κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε κατηφόρα με χαμηλή τριβή κάτω από έναν κινητήριο τροχό.
› Το TSA λειτουργεί όταν το όχημα εξοπλίζεται με έναν γνήσιο μηχανισμό ρυμούλκησης με τη δική του μονάδα ελέγχου. Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή πέδησης ενός ή περισσοτέρων τροχών και ταυτόχρονα μείωσης της ροπής κινητήρα, αναλόγως των αναγκών. Το σύστημα TSA επεμβαίνει και συμβάλλει στη σταθεροποίηση του οχήματος και της ρυμούλκας.
› Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το όχημα να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.
› Η Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.
› Το Hill hold Assist βοηθά τους οδηγούς για την ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε μοιρών ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.

Οδήγηση και σύστημα διεύθυνσης

Σπορ έλεγχος αμαξώματος με Επιλογή Προγράμματος Οδήγησης

Για μέγιστη οδηγική απόλαυση το Kamiq είναι εξοπλισμένο με Σπορ Έλεγχο Αμαξώματος, με ενσωματωμένη Επιλογή Προγράμματος Οδήγησης.

Ο σπορ έλεγχος αμαξώματος, ένα σύστημα ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, προορίζεται για πελάτες που, αντί να συμβιβαστούν με την κανονική ρύθμιση του αμαξώματος, θέλουν σπορ αμορτισέρ για να βελτιώσουν την οδική συμπεριφορά, αν επιλέξουν μια πιο δυναμική οδήγηση σε ορισμένες καταστάσεις. Ο σπορ έλεγχος αμαξώματος συνοδεύεται πάντα από επιλογή προγράμματος οδήγησης, που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα σπορ πρόγραμμα αμαξώματος.

Το κανονικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για καθημερινές μετακινήσεις, οδήγηση σε κακό οδόστρωμα και μεγάλα ταξίδια. Το πρόγραμμα Sport αλλάζει την ανάρτηση έτσι ώστε τα αμορτισέρ να κρατούν το λάστιχο όσο το δυνατόν περισσότερο προσκολλημένο στην άσφαλτο. Η πιο σκληρή ανάρτηση ενισχύει την απόκριση του Kamiq στις δυναμικές διαδρομές και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για καλές επιφάνειες οδοστρώματος.