Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.
Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνετε

Kodiaq Τεχνικές προδιαγραφές

Διαστάσεις αυτοκινήτου

Εξωτερικές και εσωτερικές διαστάσεις, όγκος χώρου αποσκευών.

Ασφάλεια

Εξοπλισμοί ασφαλείας

Το Škoda Kodiaq βασίζεται αποκλειστικά στην ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας που περιγράφηκαν ήδη, διατίθενται οι εξής λειτουργίες ως βασικός ή προαιρετικός εξοπλισμός:

› Σημεία αγκύρωσης Isofix και Top Tether για τη στερέωση ενός παιδικού καθίσματος στα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς. Isofix διατίθεται επίσης για το μπροστινό κάθισμα.
› Σε αντίθεση με το Cruise Control που διατηρεί μια ορισμένη ταχύτητα, ο περιοριστής ταχύτητας κίνησης επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί με οποιαδήποτε ταχύτητα έως την προκαθορισμένη τιμή, αλλά όχι πάνω από αυτήν.
› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος ανάγκης ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, το HBA βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα ανάγκης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.
› Το EBD βελτιστοποιεί αυτόματα την πίεση πέδησης και τη γενική κατανομή της πέδησης και αποτρέπει το μπλοκάρισμα των πίσω τροχών.
› Το MSR εξουδετερώνει το "μπλοκάρισμα" των τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.
› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το EDL βοηθά κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε κατηφόρα με χαμηλή πρόσφυση κάτω από έναν κινητήριο τροχό.
› Το TSA λειτουργεί όταν το όχημα εξοπλίζεται με έναν γνήσιο μηχανισμό ρυμούλκησης με τη δική του μονάδα ελέγχου. Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή εφαρμογής πέδησης σε ένα ή περισσοτέρους τροχούς και ταυτόχρονα μείωσης της ροπής του κινητήρα, αναλόγως των αναγκών. Το σύστημα TSA επεμβαίνει και συμβάλλει στη σταθεροποίηση του οχήματος και της ρυμούλκας.
› Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το όχημα να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.
› Η Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών+ διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.
› Το Hill-Hold Control βοηθά τους οδηγούς για την ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε μοιρών ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.

Οδήγηση και διεύθυνση

Τετρακίνηση

Η υπερσύγχρονη τετρακίνηση του Škoda Kodiaq εγγυάται βέλτιστη δυναμική οδήγηση, κορυφαία ενεργή ασφάλεια και οικονομική κατανάλωση.

Η κατανομή ροπής και στους τέσσερις τροχούς είναι αυτόματη και εξαρτάται από το περιβάλλον οδήγησης. Η ιδανική ροπή για τον πίσω άξονα υπολογίζεται από τη μονάδα ελέγχου.