Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.
Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνετε

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις αυτοκινήτου

 

Ασφάλεια

Λειτουργίες ασφαλείας

Το ŠKODA OCTAVIA SPORTS WAGON επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας που περιγράφηκαν ήδη, διατίθενται οι εξής λειτουργίες ως βασικός ή προαιρετικός εξοπλισμός:

› Σημεία αγκύρωσης Isofix και Top tether για τη στερέωση ενός παιδικού καθίσματος στα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς. Isofix διατίθεται επίσης για το μπροστινό κάθισμα.
› Σε αντίθεση με τον έλεγχο πορείας (Cruise Control) που διατηρεί μια ορισμένη ταχύτητα, ο περιορισμός ταχύτητας επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί έως μια οποιαδήποτε ταχύτητα, αλλά όχι πάνω από αυτή, την προκαθορισμένη τιμή.
› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, το HBA βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.
› Το EBD βελτιστοποιεί αυτόματα την πίεση πέδησης και τη γενική ισοκατανομή της πέδησης και αποτρέπει το μπλοκάρισμα των πίσω τροχών.
› Το MSR εξουδετερώνει την ενέργεια κλειδώματος των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.
› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το EDL βοηθά κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε κατηφόρα με χαμηλή τριβή κάτω από έναν κινητήριο τροχό.
› Το TSA λειτουργεί όταν το όχημα εξοπλίζεται με έναν γνήσιο μηχανισμό ρυμούλκησης με τη δική του μονάδα ελέγχου. Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή πέδησης ενός ή περισσοτέρων τροχών και ταυτόχρονα μείωσης της ροπής κινητήρα, αναλόγως των αναγκών. Το σύστημα TSA επεμβαίνει και συμβάλλει στη σταθεροποίηση του οχήματος και της ρυμούλκας.
Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.
› Η Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών+ διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.
› Ο προαιρετικός Έλεγχος Συγκράτησης σε Ανηφόρα βοηθά τους οδηγούς για την ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε μοιρών ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.
› Τα αναλάμποντα φώτα φρένων μειώνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στο πίσω μέρος, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητοδρόμους ή κατά το απότομο φρενάρισμα μπροστά από ένα απρόσμενο εμπόδιο.

Οδήγηση και διεύθυνση

Δυναμικός έλεγχος ανάρτησης με επιλογή προγράμματος οδήγησης

Για μέγιστη οδηγική απόλαυση η OCTAVIA SPORTS WAGON είναι εξοπλισμένη με Δυναμικό Έλεγχο Ανάρτησης, με ενσωματωμένη Επιλογή Προγράμματος Οδήγησης. Έτσι το αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερα προγράμματα που αλλάζουν τη σκληρότητα των αμορτισέρ και άλλες ρυθμίσεις του οχήματος. Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου από ένα άνετο, αναπαυτικό πρόγραμμα σε μια δυναμική, σπορ ρύθμιση.

Ο δυναμικός έλεγχος ανάρτησης παρακολουθεί, αξιολογεί διαρκώς και αντιδρά στην εκάστοτε οδηγική συμπεριφορά (πέδηση, επιτάχυνση, στρίψιμο) και προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά απόσβεσης σύμφωνα με το ρυθμισμένο πρόγραμμα ξεχωριστά για κάθε τροχό και ανεξάρτητα.

Σπορ σασί

Με πιο κοντά ελικοειδή ελατήρια και προσαρμοσμένα σπορ αμορτισέρ, το κατά 15 mm χαμηλότερο σπορ σασί προσφέρει εξαιρετική απόκριση και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Πακέτο Rough Road

Η προστασία σασί μπορεί να διευρυνθεί περισσότερο με τα εξής:
› Προαιρετικά ψηλότερο σασί που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 mm.
› Προαιρετικό πακέτο Rough Road που περιλαμβάνει επίσης τεχνικά χαρακτηριστικά όπως διαφορετικά ελατήρια και ρύθμιση των αμορτισέρ καθώς και επένδυση προστασίας πίσω άξονα.


Σύστημα shift-by-wire

Η OCTAVIA είναι το πρώτο μοντέλο ŠKODA που διαθέτει ένα σύστημα shift-by-wire στην έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο νέος επιλογέας ταχυτήτων δεν έχει σταθερή μηχανική σύνδεση με το κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Αντίθετα, η αλλαγή ταχυτήτων γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά.

Προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης

Αυτή η λειτουργία χαρίζει στο OCTAVIA SPORTS WAGON βελτιωμένο χειρισμό και καλύτερη ευελιξία στις στροφές. Το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης αλλάζει τη σχέση ανάλογα με τον βαθμό περιστροφής του τιμονιού.

Ρεζέρβα

Το στάνταρ κιτ επισκευής ελαστικών μπορεί να αντικατασταθεί προαιρετικά με:
› Χαλύβδινος εφεδρικός τροχός προσωρινής χρήσης 16"
› Χαλύβδινος εφεδρικός τροχός 16"
› Χαλύβδινος εφεδρικός τροχός εξοικονόμησης χώρου 18"