Αυτή η σελίδα είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Κάντε click για να επιστρέψετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

Όλες οι λεπτομέρειες που ψάχνετε

SUPERB ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διαστάσεις αυτοκινήτου

 

Ασφάλεια

Λειτουργίες ασφαλείας

Το ŠKODA SUPERB είναι συνώνυμη της ασυμβίβαστης ασφάλειας. Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας που περιγράφτηκαν ήδη, διατίθενται οι εξής λειτουργίες ως βασικός εξοπλισμός ή προαιρετικός εξοπλισμός για το SUPERB:

› Σημεία αγκύρωσης Isofix και Top tether για τη στερέωση ενός παιδικού καθίσματος στα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς. Isofix διατίθεται επίσης για το μπροστινό κάθισμα.
› Η Υποβοήθηση Προστασίας Μπροστινών Επιβατών ασφαλίζει τον χώρο γύρω από τον οδηγό και τον συνοδηγό σε περίπτωση σύγκρουσης, τεντώνοντας τις ζώνες ασφαλείας και κλείνοντας τα πλαϊνά ηλεκτρικά παράθυρα και την ηλεκτρικά ελεγχόμενη πανοραμική ηλιοροφή.
› Μετά από μια σύγκρουση, το Φρένο Πολλαπλών Συγκρούσεων αποτρέπει την περαιτέρω ανεξέλεγκτη κίνηση του οχήματος ενεργοποιώντας τα φρένα και μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πολλαπλών συγκρούσεων.
› Σε αντίθεση με τον έλεγχο πορείας (Cruise Control) που διατηρεί μια ορισμένη ταχύτητα, ο περιορισμός ταχύτητας επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί έως μια οποιαδήποτε ταχύτητα, αλλά όχι πάνω από αυτή, την προκαθορισμένη τιμή.
› Το ABS εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος κινδύνου ή κατά το φρενάρισμα σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Αυξάνοντας την πίεση πέδησης, η υποβοήθηση πέδησης βοηθά τον οδηγό σε καταστάσεις στις οποίες απαιτείται φρενάρισμα κινδύνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απαιτούμενης απόστασης πέδησης.
› Το MSR εξουδετερώνει την ενέργεια κλειδώματος των κινητήριων τροχών που μπορεί να συμβεί όταν ο οδηγός επιβραδύνει σε λεία επιφάνεια.
› Το ASR διασφαλίζει ομαλή εκκίνηση και επιτάχυνση χωρίς σπινάρισμα των τροχών σε ολισθηρές επιφάνειες.
› Το EDL βοηθά κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε κατηφόρα με χαμηλή τριβή κάτω από έναν κινητήριο τροχό.
› Το XDS+ βοηθά τον οδηγό σε απότομες στροφές και διασφαλίζει ότι το όχημα θα συμπεριφέρεται ουδέτερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε στροφές. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ουσιαστικά προσομοιώνουν την παρουσία ενός διαφορικού αυτόνομου κλειδώματος για τη βελτίωση της πρόσφυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών στις στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίβει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικότητα από πριν.
› Η Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών+ διατηρεί τον οδηγό συνεχώς ενήμερο για τις πιέσεις των ελαστικών.
› Ο προαιρετικός Έλεγχος Συγκράτησης σε Ανηφόρα βοηθά τους οδηγούς για την ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα. Το σύστημα ενεργοποιείται σε κλίσεις πέντε μοιρών ή περισσότερο και διασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς τη χρήση του χειρόφρενου. Το σύστημα συγκρατεί το αυτοκίνητο από το να κυλήσει προς τα πίσω ή από το να σβήσει.
› Τα αναλάμποντα φώτα φρένων μειώνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στο πίσω μέρος, ειδικά κατά την προσέγγιση σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητοδρόμους ή κατά το απότομο φρενάρισμα μπροστά από ένα απρόσμενο εμπόδιο.

Οδήγηση και διεύθυνση

Τετρακίνηση

Το ŠKODA SUPERB διατίθεται με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Διατίθενται δύο κινητήρες, 2.0 TSI/200 kW και 2.0 TDI/140 kW, με υπερσύγχρονη τετρακίνηση, που εγγυώνται βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας και οικονομική κατανάλωση.

Η κατανομή ροπής και στους τέσσερις τροχούς είναι αυτόματη και εξαρτάται από το περιβάλλον οδήγησης. Η ιδανική ροπή για τον πίσω άξονα υπολογίζεται από τη μονάδα ελέγχου. Πραγματοποιούνται προσαρμογές μέσω μεταβλητής πίεσης στους δίσκους συμπλέκτη.

Τετρακίνηση
Σπορ σασί

Με πιο κοντά ελικοειδή ελατήρια και προσαρμοσμένα σπορ αμορτισέρ, το κατά 15 mm χαμηλότερο σπορ σασί προσφέρει εξαιρετική απόκριση και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης

Αυτή η λειτουργία χαρίζει στο ŠKODA SUPERB βελτιωμένο χειρισμό και καλύτερη ευελιξία στις στροφές. Το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης αλλάζει τη σχέση ανάλογα με τον βαθμό περιστροφής του τιμονιού. Το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης διατίθεται μόνο σε συνδυασμό το ένα σπορ σασί ή με τον Δυναμικό Έλεγχο Αμαξώματος.

Ρεζέρβα

Το βασικό κιτ επισκευής ελαστικών μπορεί να αντικατασταθεί προαιρετικά από μια προσωρινή χαλύβδινη ρεζέρβα 16” ή 18”.

Πράσινες τεχνολογίες

Σύστημα Start-Stop

Η ιδέα του συστήματος Start-Stop είναι η απενεργοποίηση του κινητήρα κάθε φορά που δεν υπάρχει ανάγκη να λειτουργεί, μια ιδιαίτερα πρακτική λειτουργία σε αστικό περιβάλλον, όπου μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα Start-Stop ενεργοποιείται αυτόματα μετά την εκκίνηση του κινητήρα και μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα οποιαδήποτε στιγμή.

Σύστημα Start-Stop
Ανάκτηση ενέργειας πέδησης

Τι συμβαίνει όταν ανακτάται ενέργεια; Κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε αξιοποιήσιμη ηλεκτρική ενέργεια, που αποθηκεύεται στην μπαταρία ή χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά συστήματα. Κατά την πέδηση του κινητήρα, ο εναλλάκτης παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια στις συσκευές και φορτίζει την μπαταρία. Αυτό εξοικονομεί καύσιμο που διαφορετικά θα χρησιμοποιούταν για αυτές τις εργασίες.

Ανάκτηση ενέργειας πέδησης
Λειτουργία Eco (Επιλογή λειτουργίας οδήγησης)

Μια από τις λειτουργίες που προσφέρονται από το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης είναι το Eco – μια λειτουργία για περιβαλλοντικά ευσυνείδητους οδηγούς που έχουν ως προτεραιότητα την οικονομική οδήγηση. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό του προγράμματος Eco είναι η λειτουργία coasting στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Η λειτουργία coasting χρησιμοποιείται όταν οδηγείτε χωρίς το πόδι σας στο πεντάλ γκαζιού.

Σύσταση ταχύτητας

Η σωστή επιλογή σχέσης κιβωτίου μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμο και να αυξήσει την οδηγική άνεση. Χαμηλότερες στροφές κινητήρα ισοδυναμούν με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και πιο ήσυχη λειτουργία του κινητήρα. Τα σύμβολα στην πάνω δεξιά εικόνα της οθόνης είτε επιβεβαιώνουν ότι η τρέχουσα σχέση κιβωτίου είναι σωστή ή συνιστούν ανέβασμα ή κατέβασμα σχέσης κιβωτίου.