ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV – ένα νέο μέλος στην γκάμα ENYAQ iV

31. ledna 2022

Το ENYAQ COUPÉ iV αποτελεί τη νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ENYAQ iV της ŠKODA

• Το ENYAQ COUPÉ iV αποτελεί τη νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ENYAQ iV της ŠKODA

• Σπορ, κομψές γραμμές και ευρύχωρο εσωτερικό χαρακτηρίζουν το ολοκαίνουργιο ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

• Δύο μεγέθη μπαταριών, τέσσερα επίπεδα ισχύος από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS) και κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση

• Αυτονομία έως 545 χλμ. στον κύκλο WLTP και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης

• Έντονα χαρακτηριστικά αειφορίας και αντοχής: οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα, καλύμματα καθισμάτων από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET σε συνδυασμό με μη ανακυκλωμένο μαλλί (new wool)

• Παράλληλα, η ŠKODA AUTO παρουσιάζει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση RS της μάρκας

Η ŠKODA AUTO αποκαλύπτει το πολυαναμενόμενο ENYAQ COUPÉ iV. Ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ γραμμές, που εμπλουτίζει την γκάμα ENYAQ iV της ŠKODA η οποία περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Το ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει ακόμα πιο εκφραστικό, ελκυστικό σχεδιασμό και καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία σπορ γραμμές με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 570 λίτρων. Ο ήδη κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής Cd του ENYAQ iV έχει βελτιωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στην κουπέ υλοποίηση την τιμή 0,234. Αυτό συντελεί σε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, πλέον στα 545 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 132 kW (177 PS) έως 220 kW (295 PS). Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η ŠKODA. Στο εσωτερικό, και το ENYAQ COUPÉ iV ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη φιλοσοφία των Design Selections, που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης.

Ο Thomas Schäfer, CEO της ŠKODA AUTO, δήλωσε σχετικά: «Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του SUV, το νέο ENYAQ COUPÉ iV φέρνει ακόμα πιο συναισθηματικό design, σπορ στυλ και κομψότητα στην γκάμα ENYAQ iV. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μας για άλλη μια φορά συνδυάζουν υψηλή λειτουργικότητα με ελκυστικές γραμμές, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, προσφέροντας υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης και αναμενόμενους για ŠKODA, άφθονους χώρους, ακόμη και σε ένα τόσο κομψό, κουπέ αμάξωμα. Παράλληλα, το νέο μοντέλο στην κορυφαία του έκδοση είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ŠKODA RS.»

Το νέο ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV, όπως και το ENYAQ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της ŠKODA στη Mladá Boleslav, και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Λόγω του σχεδιασμού της και του μεγάλου μεταξονίου, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) επιτρέπει πλήθος επιλογών όσον αφορά τις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση. Μία από αυτές – σε αντίθεση με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού – είναι η απουσία σήραγγας μετάδοσης, με την μπαταρία υψηλής τάσης για το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα να είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.


Σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή στον βασικό εξοπλισμό

Το νέο ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει μια ιδιαίτερη σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος, Εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 19 και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής κλίνει ελαφρά προς τα πίσω και συγχωνεύεται με την πέμπτη πόρτα σε ένα αιχμηρό πίσω τελείωμα. Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή – η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της ŠKODA – η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Εκτείνεται σε όλη την οροφή και συγχωνεύεται άψογα με το πίσω παράθυρο. Όντας πιο λεπτή από την πλήρη οροφή, παρέχει άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας ακόμα πιο ευάερη αίσθηση. Η επίστρωσή της βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κλίμα μέσα στην καμπίνα είναι ευχάριστο ανά πάσα στιγμή.

Όπως και με το SUV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της ŠKODA φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του ENYAQ COUPÉ RS iV, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.


Δύο μεγέθη μπαταριών και τέσσερα επίπεδα ισχύος, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ENYAQ COUPÉ RS iV

Το νέο κουπέ διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η ισχύς ξεκινά από 132 kW (177 PS) με το ENYAQ COUPÉ iV 60 με κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (net: 58 kWh). Το ENYAQ COUPÉ iV 80 είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 150 kW (201 PS) από την μπαταρία 82 kWh (net: 77 kWh). Εκτός από αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, το ENYAQ COUPÉ iV 80x και το ENYAQ COUPÉ RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα. Το ENYAQ COUPÉ iV 80x έχει ισχύ 195 kW (261 PS), ενώ το κορυφαίο ENYAQ COUPÉ RS iV αποδίδει έως και 220 kW (290 PS) και μέγιστη ροπή 460 Nm. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ŠKODA RS. Ξεχωρίζει από την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική των μοντέλων RS της μάρκας. Χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, η τελική του ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα – 20 χλμ./ώρα περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου κουπέ ενώ διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green.

Πέραν της εξαιρετικής αεροδυναμικής που συμβάλλει στην επίτευξη αυτονομίας έως 545 χλμ. (κατά WLTP), η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης καθιστά το ENYAQ COUPÉ iV κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια. Η ŠKODA AUTO υποστηρίζει την άνετη φόρτιση στο σπίτι, προσφέροντας Wallboxes, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με προαιρετική υπηρεσία εγκατάστασης.


Εσωτερικό με Design Selections, οθόνη 13 ιντσών και head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Το εσωτερικό του ENYAQ COUPÉ iV επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της ŠKODA, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Ενδεικτικά, οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα ενώ τα καλύμματα καθισμάτων προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET σε συνδυασμό με μη ανακυκλωμένο μαλλί (new wool).

Στον προαιρετικό εξοπλισμό, δέκα θεματικά πακέτα και μεμονωμένες επιλογές, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, προαιρετικά με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Εξοπλισμένο με τον προαιρετικό κοτσαδόρο, το ENYAQ COUPÉ iV μπορεί να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 κιλά σε κλίσεις έως 8%.

Το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, με την Kosmocar-ŠKODA να ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής το προσεχές διάστημα.

Πιο Πρόσφατα Νέα