Škoda Student Car

6. března 2023

Σπουδαστές κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους: Το πρόγραμμα Škoda Student Car τρέχει για ένατη φορά

• 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους

• Οι εργασίες του προγράμματος Student Car, που διεξάγεται για ένατη φορά, ξεκίνησαν στην αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους

• Το πρόγραμμα Student Car αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εκπαίδευσης στην Ακαδημία της Škoda από το 2014

Το παραδοσιακό πρόγραμμα Student Car της Ακαδημίας της Škoda επιστρέφει: Εφέτος είναι η ένατη φορά που οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda στο Mladá Boleslav σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Από το 2014, τα εντυπωσιακά πρωτότυπα οχήματα επιδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Επαγγελματική Σχολή της Škoda.

29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής στην Ακαδημία της Škoda έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται επάνω στην κατασκευή του δικού τους αυτοκινήτου στο πλαίσιο του προγράμματος Student Car. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013/14, οι μαθητευόμενοι κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους με τη βοήθεια της εξειδικευμένης καθοδήγησης των εκπαιδευτών τους – ξεκινώντας από λευκό χαρτί και φθάνοντας μέχρι ένα ολοκληρωμένο μοναδικό πρωτότυπο όχημα. Καθ' όλη τη διάρκεια της μελέτης, έχουν την υποστήριξη από πολλά τμήματα της Škoda Auto, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνικής Εξέλιξης. Λεπτομέρειες σχετικά με το όχημα στο οποίο βασίζεται, το είδος των μετατροπών που έχουν γίνει όπως και το όνομα του ένατου Student Car θα αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Maren Gräf, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Škoda Auto και υπεύθυνη του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Παράδοσης, σχολίασε: «Το πρόγραμμα Student Car αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης στην Ακαδημία της Škoda εδώ και εννέα χρόνια. Το απίθανο ομαδικό πνεύμα, ο ενθουσιασμός των ταλαντούχων νεαρών σπουδαστών μας και η προσοχή που δίνουν στη λεπτομέρεια, με εντυπωσιάζουν συνεχώς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αποκτούν πρακτική εμπειρία σε όλα τα στάδια μελέτης και ανάπτυξης, ενώ κερδίζουν και τεχνογνωσία από τη συνεργασία με πολλά διαφορετικά τμήματα της εταιρείας. Ανυπομονώ πολύ να δω το ένατο αυτοκίνητο των σπουδαστών μας και εύχομαι σε όλους τους εμπλεκόμενους καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία σε αυτό το σπουδαίο έργο».

Η Maren Kabowski-Ciecior, Επικεφαλής της Ακαδημίας Škoda, ανέφερε: «Με μεγάλη ανυπομονησία, παρακολουθώ στενά τους σπουδαστές μας και την εξέλιξη του ένατου αυτοκινήτου που κατασκευάζουν. Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους ταλαντούχους μαθητευόμενους μας την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Škoda Auto φανερώνοντας στους σπουδαστές το ευρύ φάσμα πιθανών θέσεων στην εταιρεία μας. Οι σπουδαστές μας μπορούν να ανακαλύψουν νέους τομείς ενδιαφέροντος και να πάρουν μια αρχική απόφαση για το πού θα ήθελαν να εργαστούν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους».

 

Οι πρόδρομοι του προγράμματος Student Car από το 1975

Μέχρι στιγμής, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οκτώ πρωτότυπα αυτοκίνητα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους. Περισσότερες πληροφορίες για τα προηγούμενα αυτοκίνητα του προγράμματος Student Car της Škoda μπορείτε να βρείτε εδώ. Το όγδοο αυτοκίνητο του προγράμματος, το Škoda Afriq, είχε για πρώτη φορά την υποστήριξη της Škoda Motorsport. Πρόδρομοι του καινοτόμου προγράμματος – του μοναδικού στο είδος του στην Τσεχία – ήταν τα τέσσερα αντίτυπα του Škoda Buggy Type 736, που κατασκευάστηκαν στο χέρι το 1975 από τεχνικούς σπουδαστές της Škoda για τον τότε αναπτυσσόμενο χώρο των αγώνων autocross στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

Πιο Πρόσφατα Νέα