Τρίτη νίκη στη σειρά για ŠKODA FABIA R5 και Πόντους Τίντεμαντ

21. května 2018
Για 5η φορά σε έξι αγώνες στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στη WRC 2, η ŠKODA FABIA R5 στην πρώτη θέση

• Για 5η φορά σε έξι αγώνες στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στη WRC 2, η ŠKODA FABIA R5 στην πρώτη θέση, αυτή τη φορά στην Πορτογαλία

• Οι πρωταθλητές του 2015 και του 2017 Σουηδοί Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον πέτυχαν στο ράλλυ Πορτογαλίας την 3η σερί νίκη τους για εφέτος

• Μετά τους πρώτους έξι αγώνες της χρονιάς, δύο οδηγοί της ŠKODA Motorsport προηγούνται στο πρωτάθλημα οδηγών της WRC 2

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην WRC 2, για ακόμα μία φορά η ŠKODA FABIA R5. Αυτή τη φορά στο Ράλλυ Πορτογαλίας, με τους πρωταθλητές για το 2017, Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον (Pontus Tidemand / Jonas Andersson) να πετυχαίνουν την 3η τους νίκη στην εφετινή σαιζόν. Ταυτόχρονα αύξησαν τη διαφορά τους από τους δεύτερους της κατάταξης που δεν είναι άλλοι από τους συναθλητές τους στη ŠKODA Motorsport Γιαν Κοπέτσκυ / Πάβελ Ντρέσλερ (Jan Kopecký / Pavel Dresler), οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην Πορτογαλία, λόγω υποχρεώσεων στο εθνικό τους πρωτάθλημα.

Το Ράλι Πορτογαλίας πάντως δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τους Τίντεμαντ / Άντερσσον, καθώς την Παρασκευή αντιμετώπισαν δύο σκασμένα λάστιχα. Το Σάββατο ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους ανεβαίνοντας από την 5η θέση στην κορυφή της κατάταξης της WRC 2, όπου και παρέμειναν μέχρι το τερματισμό την Κυριακή, έπειτα από 50 χιλιόμετρα γρήγορων ειδικών.

Εξαιρετική απόδοση στον παρθενικό τους αγώνα στην Πορτογαλία είχε και το νεαρό πλήρωμα των Φινλανδών Γιούσο Νόρντγκρεν / Τάπιο Σουόμινεν (Juuso Nordgren/Tapio Suominen), στο τιμόνι της δεύτερης FABIA R5 της ŠKODA Motorsport. Ο νικητής του Πρωταθλήματος Ράλλυ Φινλανδίας στην κατηγορία των Juniors το 2015, σημείωσε γρήγορους χρόνους σε πολλές ειδικές τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση της κατάταξης της WRC 2.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο επικεφαλής της ŠKODA Motorsport Μίχαλ Χραμπάνεκ (Michal Hrabánek) δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει τους 5 από τους 6 αγώνες του Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018 στην WRC 2. Με τη σημερινή, τρίτη σερί νίκη του, ο Πόντους βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του».

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλλυ Ιταλίας, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου.

Βαθμολογία Οδηγών WRC 2 (μετά από 6 από τους συνολικά 13 αγώνες)

1. Tidemand (SWE), ŠKODA, 93 βαθμοί

2. Kopecký (CZR) ŠKODA, 50 βαθμοί

3. Greensmith (GBR), Ford, 40 βαθμοί

4. Heller (CHL), Ford, 31 βαθμοί

5. Katsuta (JPN), Ford, 29 βαθμοί

Πιο Πρόσφατα Νέα