Θριαμβευτικό 1-2-3 για τη ŠKODA FABIA R5 στo Ράλλυ Ακρόπολις

4. června 2018
Τρεις ŠKODA FABIA R5 τερμάτισαν στις αντίστοιχες πρώτες θέσεις του εφετινού, 64ου Ράλλυ Ακρόπολις

• Τρεις ŠKODA FABIA R5 τερμάτισαν στις αντίστοιχες πρώτες θέσεις του εφετινού, 64ου Ράλλυ Ακρόπολις

• Νικητής ο Πορτογάλος Μπρούνο Μαγκαλιάες με συνοδηγό τον Ούγκο Μαγκαλιάες

• Συνολικά οκτώ ŠKODA FABIA R5 τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα του εφετινού αγώνα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την κυριαρχία της ŠKODA

• Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC)

Με κυριαρχία των ŠKODA FABIA R5, ολοκληρώθηκε το εφετινό, 64ο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – ERC. Και τις τρεις θέσεις του βάθρου κατέκτησαν πληρώματα με ŠKODA FABIA R5 ενώ συνολικά οκτώ αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα ήταν FABIA R5! Νικητές αναδείθηκαν οι Πορτογάλοι Μπρούνο Μαγκαλιάες (Bruno Magalhaes) και Ούγκο Μαγκαλιάες (Hugo Magalhaes). Στη δεύτερη θέση οι Norbert Herczig και Ramon Ferencz από την Ουγγαρία ενώ στην τρίτη οι Πολωνοί Hubert Ptaszek και Maciej Szczepaniak.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός, δικαιώνοντας τη φήμη του. Οι τρεις φορές πρωταθλητές Πορτογαλίας ακολούθησαν μία συνετή στρατηγική στο πρώτο σκέλος του αγώνα και είδαν πολλά από τα πληρώματα που είχαν βλέψεις για τη νίκη, σύντομα να βγαίνουν νοκάουτ στα σκληρά ακροπολικά χώματα. Στη συνέχεια, το πρωί του Σαββάτου, πίεσαν και πέρασαν στην πρώτη θέση, δημιουργώντας σταδιακά μια διαφορά από τους διώκτες τους. Για τις ειδικές το απόγευμα του Σαββάτου «φόρεσαν» στη FABIA R5 τη σκληρή γόμα ελαστικών, επιλογή που αποδείχθηκε σοφή καθώς τους εδραίωσε στην πρώτη θέση. Την Κυριακή, τελευταία μέρα του αγώνα, με έξυπνη τακτική κατέκτησαν τη νίκη, που τους φέρνει στη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – ERC.

Επόμενος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – ERC το Ράλλυ Κύπρου, 15-17 Ιουνίου.

Πιο Πρόσφατα Νέα