Θριαμβευτική νίκη για Κοπέτσκυ και SKODA FABIA R5 στη Γερμανία

20. srpna 2018
Εκπληκτική νίκη για τους Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ στη WRC 2 στο Ράλλυ Γερμανίας, στο τιμόνι μιας ŠKODA FABIA R5

• Εκπληκτική νίκη για τους Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ στη WRC 2 στο Ράλλυ Γερμανίας, στο τιμόνι μιας ŠKODA FABIA R5

• Και στον 9ο γύρο του πρωταθλήματος WRC 2 η ŠKODA επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της, έχοντας κατακτήσει 8 πρώτες θέσεις σε 9 αγώνες

• Έξι πληρώματα ŠKODA βρέθηκαν στο Top-10: μεταξύ άλλων ο ιδιώτης Fabio Andolfi τερμάτισε 3ος, ο «τοπικός» FABIAn Kreim της Team ŠKODA Auto Deutschland στην 4η θέση

Εκπληκτικός αγώνας για τους Γιαν Κοπέτσκυ / Πάβελ Ντρέσλερ (Jan Kopecký / Pavel Dresler) που με τη ŠKODA FABIA R5 κατέκτησαν την 1η θέση στη WRC 2 του Ράλλυ Γερμανίας, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σε μία πολύ σημαντική αγορά για τη μάρκα, τη Γερμανία, η ŠKODA είχε πραγματικά εμφατική παρουσία. Ο Κοπέτσκυ έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη στιγμή, όταν ήδη στην 1η ειδική του αγώνα, έκανε με τη FABIA R5 το δεύτερο χρόνο γενικής, μπροστά από πολλούς από τους διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος! Στη στενή, τεχνική διαδρομή στο St. Wendell, το πλεονέκτημα ισχύος που έχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα της WRC ουσιαστικά εκμηδενίστηκε, με τον Κοπέτσκυ να ολοκληρώνει την ειδική στη 2η γενικής!

Οι Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά και παρέμειναν στην 1η θέση στη WRC 2 μέχρι την 1η ειδική του Σαββάτου, όταν ένα κλατάρισμα ελαστικού, το οποίο άλλαξαν μεν σε χρόνο ρεκόρ αλλά τους στοίχισε περισσότερο από ενάμισυ λεπτό, τους έριξε στην 9η θέση. Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν παρά ένα κρεσέντο για το πλήρωμα από την Τσεχία, που με άψογη οδήγηση ροκάνιζε συνεχώς τη διαφορά από τους προπορευόμενους. Πρωί της Κυριακής και στην προτελευταία ειδική του αγώνα οι Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ πέρασαν στην 1η θέση στη WRC 2 , κατακτώντας θριαμβευτικά τη νίκη, που τους φέρνει και στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Το άλλο πλήρωμα της ŠKODA Motorsport, o 17χρονος Κάλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä) με συνοδηγό το Γιόννε Χάλτουνεν (Jonne Halttunen), κινήθηκαν απίστευτα γρήγορα και ώριμα και την Κυριακή είχαν βρεθεί ακόμα και να «οδηγούν» τη WRC 2. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη 2η θέση, μόλις 3,8 δευτερόλεπτα πίσω από τους Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ.

Ο αγώνας ήταν συνολικά ένας θρίαμβος για τη ŠKODA και τη FABIA R5, καθώς κατάκτησε τις πρώτες τέσσερις θέσεις στη WRC 2. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη την εφετινή χρονιά σε εννέα αγώνες για τη ŠKODA, που έχει κάνει το πρωτάθλημα της WRC 2 αποκλειστικά δική της υπόθεση.

Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Τουρκίας, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 9 από τους 13 αγώνες)

1. Kopecký (CZE) ŠKODA, 100 points

2. Tidemand (SWE), ŠKODA, 93 points

3. Greensmith (GBR), Ford, 55 points

4. Veiby (NOR), ŠKODA, 45 points

Πιο Πρόσφατα Νέα