Η ŠKODA FABIA R5 θριαμβεύει στην WRC 2 και στα δάση της Ουαλίας

8. října 2018
Ανήμερα των γενεθλίων του, ο 18χρονος Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα κερδίζει με ŠKODA FABIA R5 την WRC 2 στο Ράλλυ Ουαλίας

• Ανήμερα των γενεθλίων του, ο 18χρονος Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα κερδίζει με ŠKODA FABIA R5 την WRC 2 στο Ράλλυ Ουαλίας

• Το 3ο «1-2» για τη ŠKODA την εφετινή χρονιά και συνολικά 9η νίκη σε 11 αγώνες στη WRC 2

• Με τον τίτλο εξασφαλισμένο, η ŠKODA MOTORSPORT κάνει επίδειξη ταχύτητας και αξιοπιστίας της FABIA R5 και παράλληλα ποιότητας πληρωμάτων – ο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Κοπέτσκυ-Ντρέσλερ απείχαν

Η εξασφάλιση του πρωταθλήματος στην WRC 2 στον προηγούμενο αγώνα, το Ράλλυ Τουρκίας, έδωσε τη δυνατότητα στη ŠKODA MOTORSPORT για μία επίδειξη δύναμης στο Ράλλυ Ουαλίας – Μεγ. Βρετανίας, που ολοκληρώθηκε χθες. Την ημέρα των 18ων γενεθλίων του, ο Κάλε Ροβάνπερα - με συνοδηγό τον Γιόννε Χάλτουνεν - έφερε την ŠKODA FABIA R5 στην 1η θέση στη WRC 2, μετά από ένα ταχύτατο και απροβλημάτιστο αγώνα, που συνοδεύτηκε και από πρώτους χρόνους σε κάποιες ειδικές. Για το πλήρωμα από τη Φινλανδία ο συγκεκριμένος αγώνας είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο περσινός αγώνας στην Ουαλία ήταν ο παρθενικός τους στο τιμόνι της FABIA R5.

Το εφετινό ράλλυ ήταν πολύ διαφορετικό, σε σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει η Ουαλία. Η περιορισμένη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη της παραδοσιακής λάσπης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες μέσες και τελικές ταχύτητες στον αγώνα. Και σε αυτές τις συνθήκες η ŠKODA FABIA R5 επιβεβαίωσε ότι είναι το κυρίαρχο μοντέλο στην WRC 2 την εφετινή χρονιά. Ιδιαίτερα γρήγορη και αξιόπιστη, κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στην WRC 2, καθώς οι περσινοί νικητές, Σουηδοί Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον (Pontus Tidemand / Jonas Andersson) πλασαρίστηκαν στη 2η θέση, ολοκληρώνοντας ένα θριαμβευτικό τριήμερο για τη ŠKODA. Το Ράλλυ Ουαλίας – Μεγ. Βρετανίας ήταν ο 3ος αγώνας της χρονιάς στον οποίο η ŠKODA MOTORSPORT κατακτά τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ έχει να επιδείξει νίκες σε 9 από τους 11 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα.

Επόμενος αγώνας, προτελευταίος της χρονιάς, το Ράλλυ Καταλονίας, επί ισπανικού εδάφους, 25-28 Οκτωβρίου.

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 11 από τους 13 αγώνες)

1. Jan Kopecký (CZE) ŠKODA, 125 points

2. Pontus Tidemand (SWE), ŠKODA, 111 points

3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 70 points

Πιο Πρόσφατα Νέα