Βραβείο Red Dot στο ŠKODA SCALA για το design του

3. dubna 2019
Το νέο ŠKODA SCALA κατακτά ένα από τα εφετινά βραβεία Red Dot Awards

• Το νέο ŠKODA SCALA κατακτά ένα από τα εφετινά βραβεία Red Dot Awards

• Τα Red Dot Awards είναι ίσως ο μεγαλύτερος θεσμός βραβείων που αναδεικνύουν το σύγχρονο design, σε μία ευρύτατη γκάμα προϊόντων

• Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ειδικοί στο design και σχεδιαστές διεθνούς βεληνεκούς, επέλεξαν το ŠKODA SCALA για το μοντέρνο, δυναμικό του design που εκφράζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας

• Είναι η 64η χρονιά που απονέμονται τα Red Dot Awards, με τις υποψηφιότητες για εφέτος να ξεπερνούν τις 5.500

• Η ŠKODA κατακτά το βραβείο Red Dot για 13η χρονιά

Βραβείο Red Dot για το ŠKODA SCALA! Ταυτόχρονα με την πανευρωπαϊκή του παρουσίαση, το νέο χάτσμπακ της ŠKODA κατέκτησε την πρώτη του σημαντική διάκριση. Μια κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από 40 διεθνώς καταξιωμένους ειδικούς, απένειμε στο SCALA τον επίζηλο τίτλο Red Dot Award 2019 στην κατηγορία του σχεδιασμού προϊόντος. Είναι η 13η φορά που η ŠKODA κατακτά αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο.

Με τις έντονα δυναμικές γραμμές και τις μελετημένες σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, το SCALA είναι το πρώτο ŠKODA παραγωγής που αποκαλύπτει τη νέα, εκφραστική ταυτότητα design της μάρκας. Τόσο σε ότι αφορά τον εξωτερικό του σχεδιασμό όσο και αυτόν του εσωτερικού του. Οι τέλειες αναλογίες, οι ξεκάθαρα διαμορφωμένες επιφάνειες, οι χυτές γραμμές και η εξελιγμένη αεροδυναμική του, καθιστούν την εμφάνισή του νέου χάτσμπακ σύγχρονη και μοντέρνα. Χαρακτηριστικά στοιχεία η κάθετη μάσκα, η δυναμική γραμμή της οροφής και ο σπορ διαχύτης που ολοκληρώνει την εικόνα του πίσω μέρους. Το SCALA είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής για την ευρωπαϊκή αγορά που στην 5η του πόρτα δεν υπάρχει το λογότυπο αλλά το πλήρες όνομα της ŠKODA. Στο προαιρετικό, πίσω παρμπρίζ που εκτείνεται προς τα κάτω, το όνομα της μάρκας βρίσκεται πάνω στη γυάλινη επιφάνεια.

Τα Red Dot Award περιλαμβάνονται στα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως. Στην κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από ειδικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη, συνυπάρχουν ανεξάρτητοι σχεδιαστές, ακαδημαϊκοί και ειδικοί δημοσιογράφοι. Αυτή τη χρόνια αξιολόγησαν περίπου 5.500 προϊόντα που συμμετείχαν με κριτήρια το βαθμό καινοτομίας, τη λειτουργικότητα, τη διαχρονική τους εμφάνιση και την επίπτωσή τους στο περιβάλλον.

Το 2019 είναι η 64η χρονιά στην οποία τα Red Dot Award αποτελούν τον παγκόσμιο τρόπο αναγνώρισης του εξαιρετικού σχεδιασμού προϊόντων. Η εκδήλωση βράβευσης έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Η κριτική επιτροπή των Red Dot Awards αποτελείται από ειδικούς στο design και σχεδιαστές διεθνούς βεληνεκούς. Το λογότυπο του βραβείου, η λευκή και κόκκινη τρισδιάστατη σφαίρα, είναι το «άγιο δισκοπότηρο» για τους επαγγελματίες του design και τα σχεδιαστικά τμήματα των μεγάλων εταιρειών καθώς επιβραβεύεται η σχεδιαστική αρτιότητα και πρωτοτυπία ενός προϊόντος ενώ είναι και ένας δείκτης της μελλοντικής αποδοχής του από τους καταναλωτές. Ο θεσμός διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και 64 χρόνια, με χιλιάδες υποψηφιότητες απ’ όλο τον κόσμο, σε διάφορες κατηγορίες. Τα βραβεία καλύπτουν από διαφήμιση με γιγαντοαφίσες, σχεδιασμό εφημερίδων και εταιρικής ταυτότητας ή εντύπων έως σχεδιασμό γραμματοσειρών, ηλεκτρονικών παιχνιδιών ή εφαρμογών για υπολογιστές.

Πιο Πρόσφατα Νέα