Η ŠKODA πολυνίκης σε WRC 2 Pro και WRC 2 το 2019!

13. prosince 2019
Η ŠKODA κυριάρχησε στους τρεις μεγάλους διεθνείς θεσμούς Ράλι για το 2019

• Η ŠKODA κυριάρχησε στους τρεις μεγάλους διεθνείς θεσμούς Ράλι για το 2019

• Η ŠKODA κατέκτησε τον τίτλο στη WRC 2 Pro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

• Το Φινλανδικό πλήρωμα της ŠKODA Mototorsport, Kalle Rovanperä - Jonne Halttunen κέρδισε το πρωτάθλημα Οδηγών στη WRC 2 Pro με όπλο τη ŠKODA Fabia R5 evo

• Το πρωτάθλημα WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες κέρδισε το γαλλικό πλήρωμα Pierre-Louis Loubet - Vincent Landais επίσης με ŠKODA Fabia R5 evo

• Ο επικεφαλής της ŠKODA Motorsport, Michal Hrabánek δήλωσε: «Η κατάκτηση όλων των τίτλων της κατηγορίας WRC 2 Pro και του πρωταθλήματος WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες, είναι η κορυφαία ανταμοιβή για όλη την ομάδα»

Για τη ŠKODA Motorsport, ο μαραθώνιος που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στο κοσμοπολίτικο Monte-Carlo, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική όσο και καθολική επιτυχία, στο μικτό ράλι Καταλονίας, αφού ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στην Αυστραλία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που εξελίσσονταν στην περιοχή του αγώνα.

Μετά την πρόωρη εξασφάλιση του τίτλου των Οδηγών της νέας κατηγορίας WRC 2 Pro, από τους Φινλανδούς Kalle Rovanperä και Jonne Halttunen με ŠKODA Fabia R5 evo, στο Rally Wales GB, η ŠKODA Motorsport έκανε το νταμπλ στην Καταλονία, κερδίζοντας επίσης τον τίτλο στους κατασκευαστές στη WRC 2 Pro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2019.

Παράλληλα το πλήρωμα των Γάλλων Pierre-Louis Loubet και Vincent Landais, επίσης με ŠKODA Fabia R5 evo, κέρδισε το πρωτάθλημα WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες, μέσα από το πρόγραμμα ιδιωτών πελατών της ŠKODA. Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί Chris Ingram και Ross Whittock κατέκτησαν με ŠKODA Fabia R5 evo το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, το γνωστό μας ERC, ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά το 2019 για τη ŠKODA.

Η ξεκάθαρη επικράτηση της ŠKODA σε κάθε μεγάλο, διεθνή θεσμό Ράλι για το 2019, ολοκλήρωσε με τον πιο θεαματικό τρόπο την καλύτερη ίσως χρονιά που είχε ποτέ η ŠKODA, στη μακρόχρονη εμπλοκή της με το Motorsport.

Ο επικεφαλής της ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποστολή εξετελέσθη. Επιτύχαμε κάθε στόχο που θέσαμε για το 2019. Δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στην αγορά τη νέα ŠKODA Fabia R5 evo, ο Kalle και ο Jonne πήραν τους τίτλους οδηγών και συνοδηγών στη WRC 2 Pro και πέρα από, αυτό εξασφάλισαν μαζί με τον Jan (Kopecky) τους απαραίτητους βαθμούς για να κερδίσουμε και τον τίτλο των κατασκευαστών στην ίδια κατηγορία. Η επιτυχία αυτή ήταν δυνατή μόνο χάρη στην στενή συνεργασία όλων μας, καθιστώντας το μηχανοκίνητο αθλητισμό επιτυχημένο μέρος του ŠKODA DNA. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που είδα πόσο επιτυχημένοι είναι οι πελάτες μας και ότι οι Pierre-Louis Loubet και Vincent Landais κέρδισαν τον τίτλο στην κατηγορία WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες με το αυτοκίνητό μας που κατασκευάζουμε στο Mlada Boleslav. Αυτή ακριβώς η επιτυχία αλλά και οι πολυάριθμοι τίτλοι που κέρδισαν σε τοπικό επίπεδο οι πελάτες μας – περισσότερες από 300 ŠKODA Fabia R5 evo έχουν πουληθεί σε ιδιώτες αγωνιζόμενους – θέτουν τον πρωταρχικό στόχο μας για το 2020. Η υποστήριξή τους για συνέχιση των επιτυχιών με αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο, θα είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα τη νέα χρονιά», ολοκλήρωσε το αφεντικό της ŠKODA Motorsport.


Επίσημα τελικά αποτελέσματα

Πρωτάθλημα Οδηγών WRC 2 Pro

1. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA, 176 βαθμοί

2. Mads Østberg (NOR), Citroën, 145 β.

3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 137 β.

4. Jan Kopecký (CZE), ŠKODA, 115 β.


Πρωτάθλημα Κατασκευαστών WRC 2 Pro

1. ŠKODA, 333 βαθμοί

2. Ford, 259 β.

3. Citroën, 145 β.


Πρωτάθλημα Οδηγών WRC 2 (Ιδιωτικές Ομάδες)

1. Pierre-Louis Loubet (FRA), ŠKODA, 91 βαθμοί

2. Kajetan Kajetanowicz (POL), ŠKODA/VW, 88 β.

3. Benito Guerra (MEX), ŠKODA, 75 β.

Πιο Πρόσφατα Νέα