ŠKODA OCTAVIA RS iV: sport και plug-in υβριδική

9. dubna 2020
Η οικογένεια των ŠKODA RS καλωσορίζει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο

• Η οικογένεια των ŠKODA RS καλωσορίζει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο

• Η νέα ŠKODA OCTAVIA iV RS συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις με οικολογικό χαρακτήρα

• Συνολική ισχύς 245 PS με RS γονίδια στο εξωτερικό και εσωτερικό design

• Περισσότερο από το 80% της συνολικής ροπής διαθέσιμο από μηδενικές στροφές κινητήρα

• Την OCTAVIA RS iV θα ακολουθήσουν τρία ακόμα εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην τέταρτη γενιά της OCTAVIA: η OCTAVIA iV και δύο OCTAVIA e-TEC

Για πρώτη φορά η ŠKODA προσφέρει στην οικογένεια RS ένα μοντέλο με plug-in-hybrid κινητήριο σύστημα. Η ολοκαίνουργια ŠKODA OCTAVIA RS iV είναι εξοπλισμένη με βενζινοκινητήρα 1.4 TSI και ηλεκτροκινητήρα 85 kW με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους (180 kW). Οι μαύρες λεπτομέρειες στο πολύ κομψό αμάξωμα προδίδουν αμέσως ότι η OCTAVIA RS iV είναι η κορυφαία σπορ έκδοση του best-seller της ŠKODA, πλέον στην τέταρτη γενιά της.

Όμως η ολοκαίνουργια OCTAVIA στην τέταρτη πλέον γενιά της, βρίθει από τεχνολογία. Τρεις ακόμα εξηλεκτρισμένες εκδόσεις θα ακολουθήσουν: η OCTAVIA iV είναι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο με ισχύ 204 PS (150 kW) ενώ θα λανσαριστούν και δύο παραλλαγές e-TEC με 110 και 150 ίππους (81 kW και 110 kW αντίστοιχα) που κάνουν χρήση της mild hybrid τεχνολογίας, για πρώτη φορά στη ŠKODA.

Το plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα στη νέα OCTAVIA RS iV έχει συνδυασμένη ισχύ 245 ίππων (180 kW), προερχόμενη από βενζινοκινητήρα TSI 1.4 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 400 Nm και μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων DSG με 6 σχέσεις. Οι εκπομπές CO2 του αυτοκινήτου είναι περίπου 30 γρμ./χλμ. στον κύκλο WLTP, πράγμα που σημαίνει ότι πληροί ήδη το νέο αυστηρότερο πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d για όλα τα καινούργια ταξινομημένα οχήματα στην ΕΕ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 37 Ah, προσφέροντας στο αυτοκίνητο ενέργεια 13 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι 60 χλμ. στον κύκλο WLTP. Καθώς η ροπή 330 Nm που παρέχεται από τον ηλεκτροκινητήρα διατίθεται από μηδενικές στροφές, η OCTAVIA RS iV μπορεί να επιταχύνει πολύ γρήγορα. Στη λειτουργία Sport, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να αξιοποιήσει την πλήρη ισχύ του αυτοκινήτου, η OCTAVIA RS iV επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά είναι 225 χλμ./ώρα. Το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ και η δυναμική ρύθμιση της σπορ ανάρτησης, που είναι χαρακτηριστικά της σειράς RS, συνεισφέρουν σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία σπορ οδήγησης.


Εξωτερικό: Δυναμικές σπορ μαύρες πινελιές

Η ŠKODA OCTAVIA RS iV διαθέτει ειδικά φώτα ομίχλης LED και μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ως στάνταρ. Οι δαγκάνες των φρένων σε τυπικό κόκκινο δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα. Ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών είναι διαθέσιμες ως προαιρετική επιλογή. Η μάσκα ŠKODA, οι κουρτίνες και οι δίοδοι αέρα, ο διαχύτης στην εμπρός ποδιά, ο διαχύτης στην πίσω ποδιά και τα πλαίσια παραθύρων σε μαύρο χρώμα, προσθέτουν στην σπορ εμφάνιση. Η coupé έκδοση έχει ένα σπορ μαύρο RS σπόιλερ πίσω. Η wagon, έχει αεροτομή οροφής που ταιριάζει με το χρώμα του αυτοκινήτου.


Εσωτερικό: στυλ RS

Στο εσωτερικό της OCTAVIA RS iV επικρατεί το μαύρο χρώμα. Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι τριών ακτίνων φέρει λογότυπο vRS και διαθέτει paddles για τη λειτουργία του DSG. Τα μπροστινά σπορ καθίσματα είναι επικαλυμμένα με μαύρο ύφασμα, ενώ τα προαιρετικά καθίσματα Ergo διαθέτουν Alcantara και δερμάτινη ταπετσαρία, καθώς και ρύθμιση του βάθους καθίσματος. Τα καθίσματα είναι διακοσμημένα με λογότυπο RS και έγχρωμες διακοσμητικές ραφές σε κόκκινο ή ασημί-γκρι χρώμα, οι οποίες διακοσμούν και το δερμάτινο τιμόνι, τα υποβραχιόνια και το ταμπλό, που επίσης είναι επενδυμένο με Alcantara. Οι διακοσμητικές λωρίδες σε στυλ RS και τα πεντάλ με αλουμινένια επένδυση, ολοκληρώνουν τη σπορ εντύπωση.

Πιο Πρόσφατα Νέα