Επανέναρξη παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης στη ŠKODA AUTO

4. května 2020
Tο εργοστάσιο της ŠKODA AUTO στη Mladá Boleslav κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης για το SUPERB iV καθώς και για διάφορα plug-in υβριδικά μοντέλα του Volkswagen Group

• Tο εργοστάσιο της ŠKODA AUTO στη Mladá Boleslav κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης για το SUPERB iV καθώς και για διάφορα plug-in υβριδικά μοντέλα του Volkswagen Group

• Σχεδόν με την επανέναρξη λειτουργίας η ημερήσια παραγωγή πλησίασε τη μέγιστη δυναμικότητα του εργοστασίου

• Ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων υγιεινής προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς στο χώρο εργασίας τους

Μετά από διακοπή μερικών εβδομάδων, η παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης για το ŠKODA SUPERB iV και τα plug-in υβριδικά μοντέλα του Volkswagen Group, στο εργοστάσιο της ŠKODA AUTO στη Mladá Boleslav, έχει ξεκινήσει και πάλι. Στόχος ήταν ήδη από τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του εργοστασίου, ο ημερήσιος όγκος παραγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δυναμικότητα του εργοστασίου. Για την ασφάλεια των εργαζομένων τηρούνται αυστηρά περισσότερα από 80 μέτρα προστασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προστασία του προσωπικού στο εργοστάσιο και τα γραφεία και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

Τα συστήματα μπαταριών που κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής της ŠKODA AUTO, ελέγχονται και φορτίζονται πριν τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα. Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία στη Mladá Boleslav είναι περίπου διακόσιοι. Η παραγωγή υποστηρίζεται από 13 ρομπότ της KUKA τα οποία - με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που ποικίλλει από 210 έως και 500 κιλά - φροντίζουν να μεταφέρουν τα ιδιαίτερα βαριά ή ογκώδη εξαρτήματα. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η ŠKODA σχεδιάζει την επέκταση του εργοστασίου μέσα στο 2020, με αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας.

Οι μπαταρίες υψηλής τάσης που κατασκευάζονται στη Mladá Boleslav χρησιμοποιούνται ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 σε plug-in υβριδικά μοντέλα που βασίζονται στο πλαίσιο MQB του Volkswagen Group. Επίσης τοποθετούνται στο ŠKODA SUPERB iV, που επίσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ŠKODA AUTO, στο γειτονικό Kvasiny.

Πιο Πρόσφατα Νέα