Το ŠKODA ENYAQ iV εξηλεκτρίζει το Tour de France

4. září 2020
Νέα εποχή για τη ŠKODA και την μακρόχρονη υποστήριξη από τη μάρκα του Tour de France, του διασημότερου ίσως ποδηλατικού γύρου του κόσμου

• Νέα εποχή για τη ŠKODA και την μακρόχρονη υποστήριξη από τη μάρκα του Tour de France, του διασημότερου ίσως ποδηλατικού γύρου του κόσμου

• Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, το ŠKODA ENYAQ iV κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως «κινητό κέντρο ελέγχου» για τον αλυτάρχη και τους αγωνοδίκες του Tour de France 2020

• Η ŠKODA επικοινωνεί σε ένα παγκόσμιο κοινό τα θέματα αειφορίας και ηλεκτρικής κινητικότητας στο εφετινό Tour de France

• Η ŠKODA AUTO είναι ο επίσημος βασικός συνεργάτης του διάσημου ποδηλατικού αγώνα από το 2004

• Πώς το ŠKODA ENYAQ iV μετατράπηκε σε «κινητό κέντρο ελέγχου» του Tour de France στο video: youtu.be/kAGSrePHSOk

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Πράγα, το νέο ŠKODA ENYAQ iV τραβάει και πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, συμμετέχοντας στο Tour de France, τον πιο φημισμένο ίσως ποδηλατικό γύρο του κόσμου. Το πρώτο όχημα της ŠKODA που βασίζεται στην ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στον εφετινό Γύρο της Γαλλίας. Το ENYAQ iV αποτελεί το «κινητό κέντρο ελέγχου» (ή «κόκκινο αυτοκίνητο», στην ποδηλατική διάλεκτο) για τον Christian Prudhomme, τον αλυτάρχη του Tour de France, στη διαδρομή 183 χιλιομέτρων από το Gap στο Privas. Τις επόμενες εβδομάδες, η νέα, ηλεκτρική ναυαρχίδα της ŠKODA θα συνοδεύσει τους ποδηλάτες σε δύο ακόμη ετάπ, τις χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές του αγώνα, εξοπλισμένη με ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένης τεχνολογίας για να εξασφαλίσει τον ομαλό συντονισμό του αγώνα.

Το κόκκινο βαμμένο ENYAQ iV διαθέτει ένα τροποποιημένο πλαίσιο για τη χρήση του στο Tour de France, καθιστώντας το ιδανικά εξοπλισμένο για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του αγώνα. Ενδεικτικά, διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, έξι κεραίες, ειδικές σειρήνες, ψυγείο και ένα τελευταίας τεχνολογίας κέντρο επικοινωνίας και εντολών στο πίσω μέρος. Αυτός ο εξοπλισμός επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών από και προς το όχημα και ο αλυτάρχης του αγώνα είναι σε θέση από εδώ να δώσει οδηγίες και να οργανώσει την – συχνά πολύ πυκνή – κυκλοφορία των ποδηλατών. Θα διατηρήσει επίσης την επαφή με τους αγωνοδίκες και άλλα οχήματα του Tour de France και θα ανταλλάξει πληροφορίες μαζί τους σχετικά με την κατάσταση του αγώνα. Επιπλέον, το αμάξωμα του οχήματος φιλοξενεί τα logos των διαφόρων εταιρειών που υποστηρίζουν τον αγώνα. Αυτό το video δείχνει πώς μετατράπηκε το ENYAQ iV για το Tour de France. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμες στο WeLoveCycling.com, τον ειδικό ιστότοπο της ŠKODA για την ποδηλασία.

Εκτός από την ειδική 183 χιλιομέτρων από το Gap στο Privas, η νέα ναυαρχίδα της σειράς μοντέλων της ŠKODA θα συνοδεύσει επίσης τους ποδηλάτες στην ατομική χρονομετρημένη διαδρομή από το Lure έως το La Planche des Belles και την τελικό ετάπ των 122 χιλιομέτρων. Η διαδρομή μεταφέρει τους συμμετέχοντες από το Mantes-la-Jolie στο Παρίσι, όπου θα φτάσουν στον τερματισμό στην Avenue des Champs-Élysées μετά την ολοκλήρωση 21 ειδικών και συνολικά 3.470 χιλιομέτρων.

Το ENYAQ iV αποτελεί μέρος ενός στόλου περίπου 250 οχημάτων που παρέχει η ŠKODA στους οργανωτές του Tour de France, στη 17η χρονιά της μάρκας ως επίσημου κύριου συνεργάτη του αγώνα. Στον εφετινό αγώνα, η ŠKODA δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της αειφορίας και της ηλεκτρικής κινητικότητας: 30 οχήματα από τον στόλο είναι μοντέλα ŠKODA iV με plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα ή πλήρως ηλεκτρικά. Δεδομένου ότι τα οχήματα αυτά συμβολίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα, όπως εξάλλου και το ποδήλατο, το Tour de France προσφέρει μία τέλεια πλατφόρμα επικοινωνίας στη ŠKODA, προκειμένου να παρουσιάσει τόσο την προηγμένη τεχνολογία της στην ηλεκτροκίνηση όσο και τη φιλοσοφία της ως μάρκα, για την αειφορία και τη βιώσιμη αυτοκίνηση, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Με αφορμή το εφετινό Tour de France και τον ενεργό ρόλο του ολοκαίνουργιου ENYAQ iV, η ŠKODA ξεκινά μία εκστρατεία 360 μοιρών με τίτλο «η μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο: οι ποδηλάτες», η οποία εκφράζει το πάθος της μάρκας για την ποδηλασία και τονίζει το ομαδικό πνεύμα που ενοποιεί την παγκόσμια κοινότητα ποδηλασίας. Η δραστηριότητα της ŠKODA στην ποδηλασία παρουσιάζεται τόσο στον ιστότοπο της εταιρείας WeLoveCycling.com όσο και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο.

Εκτός της ενεργού συμμετοχής της στο Tour de France, η ŠKODA υποστηρίζει επίσης το Tour of Spain («La Vuelta»), τον ποδηλατικό γύρο της Ισπανίας και άλλους διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Υποστηρίζει επίσης πολλές εθνικές και διεθνείς δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις. Τα ποδήλατα και τα αξεσουάρ ποδηλάτων αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της εκτεταμένης σειράς αξεσουάρ της ŠKODA για όλα τα μοντέλα της.

Πιο Πρόσφατα Νέα