Ουκ εν τω πολλώ το ευ?

8. října 2021

Η ŠKODA FABIA Rally2 το καταρρίπτει πανηγυρικά!

• Εντυπωσιακά ξεκίνησε τον Οκτώβριο η ŠKODA στην παγκόσμια σκηνή Rally

• Τρία ιδιωτικά πληρώματα με ŠKODA FABIA Rally2 evo κυριάρχησαν στη WRC3 του Secto Rally Finland, καταλαμβάνοντας και τις τρεις θέσεις στο βάθρο

• Επτά συνολικά πληρώματα με ŠKODA FABIA Rally2 evo μπήκαν στην πρώτη δεκάδα του ταχύτερου χωμάτινου ράλλυ του έτους και 10ου γύρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος

• Εστιάζοντας στον τίτλο του ERC, ο Andreas Mikkelsen και ο συνοδηγός του Elliott Edmondson, νικητές στη κατηγορία τους στο Ράλλυ Ακρόπολις, κέρδισαν το ERC Rally Serras de Fafe e Felgueiras στην Πορτογαλία, πλησιάζοντας πιο κοντά στον εφετινό τίτλο

• Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, 134 συνολικά ŠKODA FABIA Rally2 evo ήταν σε δράση σε φημισμένους αγώνες ράλλυ ανά τον κόσμο

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και δάφνες, ήταν το πρώτο του Οκτωβρίου για τη ŠKODA και την FABIA Rally2 evo. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το πρώτο τριήμερο του μήνα 134 συνολικά ŠKODA FABIA Rally2 evo – ένα νέο ρεκόρ για την ŠKODA Motorsport – αγωνίζονταν σε διάφορους αγώνες ανά τον κόσμο, κατακτώντας πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχώντας πλήρως στο βάθρο.

Στην κορυφή της πυραμίδας, οι επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ FIA (WRC) καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA (ERC). Στην πρώτη περίπτωση, το Secto Rally Finland, δέκατος γύρος WRC του 2021 και γνωστό στους φίλους του motorsport ως Ράλλυ των Χιλίων Λιμνών, τέσσερα ιδιωτικά πληρώματα ŠKODA κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη WRC3. Οι τοπικοί ήρωες Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen τερμάτισαν στην 1η θέση. Οι πρόσφατα στεφανωμένοι νέοι πρωταθλητές Φινλανδίας, ήταν σε μια δική τους κατηγορία στις εξαιρετικά γρήγορες χωμάτινες διαδρομές γύρω από την περιοχή της Jyväskylä. Στους φιδίσιους δασικούς δρόμους με μέσες ταχύτητες που ξεπερνούν αρκετές φορές τα 120 χλμ./ώρα, οι Lindhol/Hämäläinen κέρδισαν τις 11 από τις 19 ειδικές στη WRC3, με τη ŠKODA FABIA Rally2 evo τους.

Πίσω τους, δύο ακόμα αμιγώς φινλανδικά πληρώματα, επίσης με ŠKODA FABIA Rally2 evo, ενώ και το τέταρτο στη WRC3 πλήρωμα, οδηγούσε ίδιο αυτοκίνητο. Συνολικά, επτά ŠKODA FABIA Rally2 evo πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα της WRC3, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τη δυναμική του αυτοκινήτου και αποδεικνύοντας γιατί η ταχύτητα και η αξιοπιστία της ŠKODA FABIA Rally2 evo – παράλληλα με την υποστήριξη και την εξέλιξη που προσφέρει η ŠKODA Motorsport – είναι η πρώτη επιλογή για τους ιδιώτες αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, ο Andreas Mikkelsen (NOR) και ο συνοδηγός του Elliott Edmondson (GBR), της ομάδας Toksport WRT με υποστήριξη της ŠKODA Motorsport, κέρδισαν το Rally Serras de Fafe e Felgueiras στην Πορτογαλία, έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) της σεζόν. Ο Νορβηγός, έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο στην WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), επέλεξε τη συμμετοχή στον αγώνα του ERC στην Πορτογαλία, ώστε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του και σε αυτό το πρωτάθλημα.

Με τη νίκη στο Ράλλυ Serras de Fafe e Felgueiras, ο Mikkelsen έκανε ένα μεγάλο βήμα ώστε να γίνει πρωταθλητής FIA European Rally του 2021. Ήταν η δεύτερη νίκη του Νορβηγού στο ERC της σεζόν στο τιμόνι της ŠKODA FABIA Rally2 evo, ο οποίος διεύρυνε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη. Ο Mikkelsen ήταν εξαιρετικά ταχύς στην Πορτογαλία και βασιζόμενος στην αξιοπιστία της ŠKODA FABIA Rally2 evo – σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του για τη νίκη αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα – κατέκτησε την 1η θέση. Και εδώ η ŠKODA αποδείχθηκε κυρίαρχη, με τέσσερα ακόμη πληρώματα με ŠKODA FABIA Rally2 evo να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα.

Επόμενος γύρος του WRC είναι το RallyRACC Rally de España (14-17 Οκτωβρίου 2021). Στον αγώνα της Καταλονίας θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC και ο νεαρός Τσέχος Dominik Stříteský. Θα μοιραστεί μία Toksport WRT ŠKODA FABIA Rally2 evo με τον συνοδηγό του Jiří Hovorka.

Πιο Πρόσφατα Νέα