Ράλλυ Σουηδίας: Škoda Fabia Rally2 evo

1. března 2022

Δεύτερη νίκη για Škoda Fabia Rally2 evo και Andreas Mikkelsen

• Μετά τη νίκη στην WRC2 στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Andreas Mikkelsen και ο συνοδηγός του Torstein Eriksen κατέκτησαν την πρώτη θέση και στο Ράλλυ Σουηδίας, δεύτερο γύρο του WRC

• Το Škoda Fabia Rally2 evo αποδείχθηκε πολύ γρήγορο και αξιόπιστο και στα σκανδιναβικά χιόνια

• Είδηση του αγώνα ο τερματισμός στην ένατη θέση της WRC2 του 19χρονου Bruno Bulacia από την Βολιβία, αδερφού του γνωστού οδηγού του WRC Marco Bulacia, επίσης με Škoda Fabia Rally2 evo, στην παρθενική του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA

Μετά το Μόντε Κάρλο, νίκη για τους Νορβηγούς Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen και στο Ράλλυ Σουηδίας, πάντα στο τιμόνι του Škoda Fabia Rally2 evo. Μία νίκη που συνοδεύτηκε με την πολύ τιμητική έβδομη θέση γενικής, στον δεύτερο γύρο του εφετινού πρωταθλήματος.

Μετά από μία διστακτική πρώτη μέρα στο μοναδικό πλήρως χειμερινό ράλλυ του πρωταθλήματος, ο Mikkelsen πάτησε το γκάζι και αποκατέστησε την τάξη, περνώντας στην πρωτοπορία του αγώνα ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής και φέρνοντας το Škoda Fabia Rally2 evo στην πρώτη θέση της WRC2 στον τερματισμό, με διαφορά άνω των 20 δευτερολέπτων από το δεύτερο πλήρωμα.

Οι ομόσταυλοι του Mikkelsen στην Toksport WRT, Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov, Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (FIN/FIN) και Marco Bulacia/Marcelo der Ohannesian (BOL/ARG), όλοι με Škoda Fabia Rally2 evo δεν στάθηκαν τυχεροί, με τον αγώνα τους να ολοκληρώνεται με έξοδο στα αναχώματα χιονιού, στο πλάι του δρόμου.

Αν το τελικό αποτέλεσμα για τον Marco Bulacia δεν ήταν θετικό, δεν ίσχυσε το ίδιο για τον 19χρονο αδερφό του Bruno, ο οποίος απόλαυσε στο έπακρο την παρθενική του συμμετοχή σε αγώνα του WRC. Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Marc Martí από την Ισπανία, πρώην συνοδηγού των Carlos Sainz και Dani Sordo, ο Bulacia τερμάτισε με το Škoda Fabia Rally2 evo της Toksport WRT στην ένατη θέση της WRC2.

Το απόλυτο των βαθμών για τον Mikkelsen, πλέον ενός ακόμα από την υπερειδική στο Μόντε Κάρλο, σύνολο 51, φέρνουν τον Νορβηγό και το Škoda Fabia Rally2 evo στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της WRC2 μετά από δύο αγώνες, με διαφορά 33 βαθμών από τους διώκτες τους.

Μετά τον πάγο και το χιόνι των δύο πρώτων αγώνων, το WRC αλλάζει επιφάνεια και μεταφέρεται στις ασφάλτινες ειδικές του Ράλλυ Κροατίας (21-24 Απριλίου 2022).

Πιο Πρόσφατα Νέα