Τι είναι η Over-the-Air ενημέρωση;

Όπως το smartphone σας, το όχημά σας περιλαμβάνει και αυτό πλήρως ενσωματωμένο λογισμικό. Οι Over-the-Air ενημερώσεις διασφαλίζουν ότι το λογισμικό στο όχημά σας παραμένει ενημερωμένο. Οι ενημερώσεις σχεδιάζονται για να βελτιώνουν τη λειτουργία και τις επιδόσεις του οχήματός σας και ενδέχεται να περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Γιατί να ενημερώσω το λογισμικό μου;

Είναι σημαντικό να συντηρείτε μέσω των ενημερώσεων το λογισμικό του οχήματός σας. Οι ενημερώσεις που προσφέρονται απομακρυσμένα, ή "over-the-air", είναι γρήγορες, άνετες και εξοικονομούν χρόνο. 

Πώς πραγματοποιείται η Over-the-Air ενημέρωση;

Σε ηλεκτρικά οχήματα, οι ενημερώσεις θα λαμβάνονται αυτόματα στο παρασκήνιο, ενόσω το όχημα βρίσκεται σε λειτουργία. Για μια άνετη και εύκολη εγκατάσταση, συνιστούμε να ξεκινάτε τη διαδικασία εγκατάστασης αφού θα έχετε φθάσει στο σπίτι ή όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Λειτουργικοί περιορισμοί κατά την ενημέρωση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Πράσινη λυχνία αναμμένη - Με το όχημά σας σε λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα 3 κουμπιών στην κονσόλα οροφής ανάβει με πράσινο χρώμα. Όταν είναι αναμμένη, το όχημά σας είναι "online" και μπορεί να επικοινωνεί με τους διακομιστές της ŠKODA.
  2. Ενεργός βασικός χρήστης - Βεβαιωθείτε ότι στο όχημά σας έχει εκχωρηθεί ένας βασικός χρήστης. Εάν όχι, προσθέστε το VIN του οχήματός σας στο Garage στην εφαρμογή MyŠkoda και ακολουθήστε τα προτεινόμενα βήματα. Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο που παρέχεται εδώ.
  3. Κάλυψη δικτύου - Οι ενημερώσεις Over-the-Air Update πραγματοποιούνται στο όχημά σας με τη χρήση σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, επομένως η κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι κρίσιμη για μια επιτυχημένη ενημέρωση. Αν, αφού έχει ξεκινήσει η διαδικασία, προκύψει πρόβλημα συνδεσιμότητας με το δίκτυο, η ενημέρωση θα συνεχιστεί αυτόματα όταν είναι πάλι διαθέσιμη η σύνδεση με το δίκτυο.

Όχι, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της λήψης, θα χρειαστείτε επαρκές σήμα για την εγκατάσταση. Για παράδειγμα, εάν σταθμεύετε το όχημά σας κυρίως σε υπόγειο γκαράζ, η εγκατάσταση ενδέχεται να μη λειτουργήσει. Απαιτείται σύνδεση δεδομένων.

Η μπαταρία υψηλής τάσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 50% φορτισμένη κατά την έναρξη της εγκατάστασης.

Όχι, το όχημα δεν μπορεί να φορτίζεται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Διακόψτε τη φόρτιση (αν το φορτίζετε), και μετά ξεκινήστε την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η Over-the-Air Update, βεβαιωθείτε ότι η στάθμη φόρτισης είναι τουλάχιστον 50%.

Προς το παρόν, υπάρχει μόνο η δυνατότητα αναβολής μιας ενημέρωσης. Για να την αναβάλετε, απλώς πατήστε "Ακύρωση" στην οθόνη του συστήματος infotainment, όταν παρουσιαστεί η προτροπή εγκατάστασης της ενημέρωσης λογισμικού. Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε την ενημέρωση που αναφέρεται στην "Οθόνη αποχαιρετισμού".

Απενεργοποιήστε το όχημά σας, για να δείτε την ειδοποίηση που αναφέρεται στην "Οθόνη αποχαιρετισμού".

Εάν η Over-the-Air Update είναι ακόμη διαθέσιμη, θα λάβετε μια προτροπή στο όχημά σας, για να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης. Διαφορετικά, επικοινωνήστε με τη Γραμμή πληροφοριών μέσω του κουμπιού "i" στη μονάδα οροφής ή με τον συμβεβλημένο έμπορο ŠKODA σχετικά με τα επόμενα βήματα.

Οι ενημερώσεις διεξάγονται σταδιακά σε πακέτα σε όλα τα οχήματα που είναι σε λειτουργία. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στο όχημά σας μόλις η ενημέρωση είναι διαθέσιμη.

Για το ENYAQ iV, οι "Release Notes" θα είναι διαθέσιμες στην οθόνη Infotainment πριν και μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης στο πλήκτρο οθόνης "Περισσότερες πληροφορίες".

Ορισμένες φορές, οι ενημερώσεις Over-the-Air Update βελτιώνουν μόνο τη λειτουργικότητα ή τα συστήματα στο παρασκήνιο.

Άλλα

Όχι, όλες οι ενημερώσεις Over-the-Air Update είναι διαθέσιμες στους πελάτες μας χωρίς πρόσθετη χρέωση.

Όχι, η εγγύηση του οχήματος δεν θίγεται από αυτό.

Για να ολοκληρωθεί μια Over-the-Air Update, η ŠKODA πρέπει να συλλέξει τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό πλαισίου οχήματος (VIN), τη συνδεσιμότητα του οχήματος και την κατάσταση του λογισμικού, καθώς και τη συγκατάθεση εντός του οχήματος, για να πραγματοποιήσει τη λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού. Η ŠKODA δεν συλλέγει ή αποθηκεύει άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τη διαδικασία αυτή.

Η ŠKODA χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες:
(α) για να διασφαλίσει τη λήψη του σωστού λογισμικού και την επιτυχή εγκατάσταση,
(β) για την καταγραφή του εγκατεστημένου λογισμικού που σχετίζεται με τον εν λόγω αριθμό πλαισίου οχήματος (VIN), και
(γ) για την τεκμηρίωση της συγκατάθεσης του ιδιοκτήτη/εγγεγραμμένου χρήστη για τη διεξαγωγή της ενημέρωσης Over-the-Air Update.

Η ŠKODA χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με τη δήλωση απορρήτου μας στη διεύθυνση: https://www.skoda-auto.com/other/personal-data

Škoda Enyaq iV

ME 3.0 Αναβάθμιση λογισμικού

Πραγματοποιήστε τις ενημερώσεις στον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service Škoda της επιλογής σας